Herecké prázdniny? Práce, ale i moře, exotika a dobré jídlo

26.7.2016 00:00   |   Společnost
Na chalupě, v Chorvatsku či v exotických krajích? Na českých kopcích, nebo alpských túrách? Kam všude vás zavedou prázdninová putování... Herci na tom nejsou jinak, i oni v létě na čas utíkají z divadel, filmových či televizních studií, aby si užili volna a svých zálib.

dovolené

Někteří ze známých tváří to však mají těžší, protože právě v létě již producenti počítají s jejich volnem, aby je zapojili do svých nových projektů.

Martin Dejdar

„Moje léto bude naprosto a bohužel z devadesáti osmi procent pracovní. Po červnové dovolené jsem začal točit a tak to bude v podstatě až do Vánoc. Mám před sebou tři celovečerní filmy a vypadá to i na nějaké natáčení na Slovensku, ještě se o tom jedná,“ prozrazuje Martin Dejdar.

Martin Dejdar pochází z Chrasti u Chrudimi a jako kluk téměř celé léto trávil v pět kilometrů vzdálených Hroubovicích u babičky.

„Rodiče byli v Hroubovicích o prázdninách s námi, dojížděli odtud i do práce. Měl jsem tam spoustu kamarádů a hned za domem lesy, louky, řeku. Také jsem jezdil na letní tábory, později i jako vedoucí. Ale léto pro mě znamená hlavně dny strávené v Hroubovicích,“ vyznává se herec a moderátor.

Lucie Zedníčková

Lucie Zedníčková prázdniny dělí: červenec má prázdninový a v srpnu pokračuje v natáčení.

„Ale tím, že se nehraje divadlo, je režim volnější, takže si odpočinu,“ dodává.

„Pro mě je léto spojené s mořem. Já bych nejraději na konci září odletěla do tropů a vrátila se až v dubnu,“ prozrazuje Lucie své přání.

A pokud jde třeba o oblíbené letní jídlo? „Mám jich víc. Ale miluji třeba salátovou okurku, protože ochlazuje, což je v létě ideální. Často si ji dávám do jogurtu, mám ráda i domácí okurkovou limonádu. V létě jím hodně zeleninové saláty,“ líčí Lucie Zedníčková.

Petr Vágner

Pro první část letošních prázdnin měl moderátor a herec Petr Vágner jasno: uspět ve známém extrémním překážkovém závodě Spartan Race v polském městě Krynica-Zdrój.

Přesto si již dopřál pár dní na jachtě v Saint-Tropez na Francouzské riviéře.

„V Krynici jsme překonávali čtyřiadvacet kilometrů překážek, plazili se pod ostnatým drátem a ručkovali přes překážky, museli jsme přesunout ohromnou pneumatiku, skákat přes oheň, podplavat překážku ve vodě, běhat s pytlem písku do kopce, přelézt dřevěné bariéry a zvládnout další náročné úkoly,“ líčí Petr.

A s výsledky, kterých dosáhl, je spokojený. „Potěšilo mě i to, že jsem dostal nabídku k účasti na dalším závodě Spartan Race, tentokrát v Koutech nad Desnou v Jeseníkách,“ sdělil Petr své první dojmy po závodě v Polsku.

Vedl si velmi dobře – obsadil 728. místo ze 7200 závodníků. K výkonu ho nepochybně motivovala i sázka s českým koordinátorem závodu Janem Jirkalem. Ve své kategorii nesměl být Petr Vágner poslední (to nebyl, doběhl na 169. místě), jinak by prý musel ve velmi originálním, bláznivém kostýmu moderovat televizní Top Star magazín...

Po závodě v Polsku má teď Petr v plánu, že s ním obě děti (osmiletá Lillian Mia a pětiletý Samuel Max) pojedou na týden k moři.

„Ještě nevím kam přesně vyrazíme, ale domluvili jsme si navíc i stanování na chalupě. Musím to promyslet a skloubit s natáčením seriálu Přístav, které se zase rozběhlo. Divadlo se naštěstí nehraje, ale už jsme začali zkoušet novou hru, která bude mít v Divadle Radka Brzobohatého premiéru v říjnu,“ říká Petr Vágner.

Zuzana Slavíková

Pro herečku, dabérku a moderátorku Zuzanu Slavíkovou je ideální představa léta moře, teplo, sluníčko, a aby se o ni někdo staral. A realita?

„Prakticky letošní léto trávim dost pracovně a nikam k moři nevyrážíme,“ přiznává. „Ale budeme na chalupě. To mi nevadí – tam je také krásně,“ dodává vzápětí.

„Když byly děti malé, jezdili jsme na výlety občas na kolech. Můj muž jednou naplánoval trasu s tím, že ráno vyjedeme a za pár hodin se vrátíme. Jenže my jsme po cestě někde špatně zahnuli a vrátili se až v devět večer úplně vyčerpaní,“ prozrazuje Zuzana Slavíková rodinnou historku.

Bohumil Klepl

Mezi ty, kteří mají letos léto výrazně pracovní, se zařadil herec Bohumil Klepl:

„S divadlem Studio Dva mě čeká účinkování na Letní scéně pražského Vyšehradu. Budeme hrát Poprask na laguně. Já hraji ještě ve třech dalších inscenacích: Vysavač, Smolíkovi, Kutloch aneb I muži mají své dny.“

„Ale urval jsem si týden a pojedu do Chorvatska za jedním kamarádem. Léto mám spojené s grilováním, nejraději griluji krkovici a mám rád třeba i ledový salát s olivovým olejem a rajčaty,“ zasnil se Bob Klepl.

Na dovolené jezdí Bob Klepl většinou v zimě, to pak míří do teplých krajin. Například minulý rok byl na Srí Lance.

„V buddhistickém klášteře jsem si nechal udělat speciální masáž. Polévali mě santalovým olejem, prý to bylo kvůli očistě. Jenže, mně druhý den stoupla horečka skoro na 41 °C a myslel jsem, že umřu. Ale hlavně, že jsem byl očištěný...“

Hana Gregorová

Herečka, moderátorka a divadelní manažerka Hana Gregorová by chtěla letos jet někam na dovolenou a pak na Slovensko.

„Hlavně si chci odpočinout a připravit se na začátek nové sezóny. V Divadle Radka Brzobohatého jsme neměli až tak moc premiér, ale ve spojení s televizním natáčením to byl hodně náročný rok,“ přiznává.

O Haně Gregorové se ví, že ráda a velice dobře vaří, peče – je zkrátka vyhlášenou kuchařkou.

„A k létu přece patří grilování, i to mám ráda. Hlavně, když se sejdou přátelé. Maso, například krkovici, je nejlepší grilovat jen jednoduše upravené, není potřeba kombinovat spoustu koření. V létě také hodně připravuji zeleninové saláty a peču koláče ze sezónního ovoce,“ prozrazuje Hana Gregorová.

bri, ŽenyproŽeny.cz
Foto: TV Prima

Přečtěte si také

Diskuse: Herecké prázdniny? Práce, ale i moře, exotika a dobré jídlo

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci