Bod zlomu? Extrémní adrenalin elitních sportovců!

1.1.2016 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Mladý agent FBI Johnny Utah (Luke Bracey) pronikne do neohroženého týmu elitních sportovců. Dobrodruhy závislé na adrenalinu vede charismatických Brody (Edgar Ramirez). Utah podezírá Bodhiho bandu, že má na svědomí sérii extrémně neobvyklých loupeží.

Bod zlomu

To je zhruba obsah thrilleru Bod zlomu, ale o děj tu moc nejde i když hluboko v utajení a v neustálém ohrožení života se Utah snaží dokázat, že Brody a spol. jsou strůjci řady nepředstavitelných zločinů.

Bod zlomu je totiž film plný extrémně odvážných kaskadérských kousků. Před kamerou si na ně troufli skuteční elitní sportovci, kteří jsou absolutní světovou špičkou v takových odvětvích jako je surfování na obřích vlnách, létání ve wingsuit kombinéze, snowboarding, horolezectví bez jištění a vysokorychlostní motokrosové ježdění.

Video
Z filmu o filmu Bod zlomu

Režisérem  a hlavním kameramanem nové verze klasického kultovního akčního thrilleru Bod zlomu (v roce 1991udělal hvězdy z Keanu Reevese a Patricka Swayzeho) je Ericson Core (Nepřemožitelný). V hlavních rolích hrají Edgar Ramirez (30 minut po půlnoci, Bourneovo ultimátum) jako Bodhi a Luke Bracey (G. I. Joe 2: Odveta, November Man) jako Johnny Utah. 

Akce ve filmu je maximálně autentická, tvůrci se totiž co nejvíce snažili dát přednost skutečným lidem před počítačovými triky. Adrenalinové výkony a kousky ve filmu předvádějí opravdové hvězdy extrémního sportu, často za velmi nebezpečných okolností.

To není jako, ale skutečnost!

„Na akčních adrenalinových pasážích filmu je úžasné to, že vlastně vypadají, že nejsou reálné, že to není možné. Ale ono je to skutečné,“ říká nadšeně režisér.

Na natáčení nového Bodu zlomu se různými způsoby podíleli slavní borci ze světa extrémních sportů. Mnoho z nich se účastnili odvážných kaskadérských kousků ve filmu, jiní je připravovali nebo se stali technickými poradci na natáčení.

V čestných mini rolích se v Bodu zlomu objevují triatlonisté a světoví šampióni Ironmana Faris Al-Sultan a Michael Raelert; ale také populární DJs Steve Aoki, Seth Troxler a The Art Department; a sportovní komentátor a moderátor Sal Masekela.

Wingsuit

Video
Ve skupině skokanů-letců v takzvaném wingsuite (speciální kombinéze) najdete například Jeba Corlisse, který má za sebou úctyhodných 16 let zkušeností a více než tisíc seskoků BASE jump provedených ve 20 zemích na šesti kontinentech.

Seskočil do nejhlubší vertikální jeskyně na zemi, slétnul japonskou horu Fudži a prolétl pod rukou sochy Krista Spasitele nad brazilskou metropolí Rio de Janeiro. V roce 2001 si ho malajská vláda najala, aby v rámci silvestrovských oslav seskočil z vrcholu mrakodrapů Petronas Towers. 

Surfing

Video
Laird Hamilton je mnohými považován za strůjce řady inovací v surfování. Časopis Surfer Magazine ho označil za nejskvělejšího, nejodvážnějšího, nejstatečnějšího a nejlepšího surfaře na světě. Je mezinárodní ikonou v oblasti fitness a správné výživy.

Trénoval řadu profesionálních sportovců jako je basketbalista NBA Joakim Noah z týmu Chicago Bulls. Pomohl vyvinout nový způsob přepravy zvaný The GolfBoard. Tento snadno použitelný, elektřinou poháněný board umožňuje golfistům pohybovat se po golfovém hřišti podobně jako snowboardisté nebo skateboardisté.

Volné lezení

Video
Na scénách s volným lezením se vyřádil Američan Chris Sharma, jenž má pověst jednoho z nejlepších horolezců na světě. Odysea rodáka z kalifornského Santa Cruz vede posledních 20 let křížem krážem po světě. Jeho cílem je najít a pokořit nejkrásnější a nejnáročnější skály.

Zpopularizoval několik způsobu lezení včetně boulderingu, sportovního lezení nebo disciplíny zvané psicobloc, jež zahrnuje slézání útesů na Španělském ostrově Mallorca – bez jištění lanem, pouze s hlubokým oceánem pod sebou.

Snowboarding

Video
Ten nejodvážnější snowboarding předvádí francouzský freestylista Xavier de la Rue. Získal několik titulů v šampionátu Freeride World a čtyřikrát se stal šampiónem v soutěži Snowboard Cross World. V roce 2009 ho magazín Snowboarder vyhlásil jezdcem roku.

Motokros

Video
V akčních scénách tu dominují motocyklisté Riley Harper, jeden z předních losangeleských kaskadérů a jeho kolega Oakley Lehman, který má mnoho vavřínů i z motokrosu.

ozt, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Bontonfilm

Přečtěte si také


Diskuse: Bod zlomu? Extrémní adrenalin elitních sportovců!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci