Miss Lucie Váchová musí chystat zásnuby

11.2.2014 20:00   |   Společnost
Nejen obdivuhodně krásnou tvorbu, ale také rodinnou starost pro Miss ČR Lucii Váchovou Křížkovou přinesl festival ledových soch na téma zimní olympiády.

ledové sochy, křžková

Patronem akce na střeše pražské Galerie Harfa byl zlatý olympionik, mistr Evropy v pětiboji David Svoboda. Přišel bez přítelkyně a mezi sledováním prací sochařů neustále pokukoval po nedalekém plátně z přenosu olympiády v Soči, kde rychlobruslařka Martina Sáblíková právě obhajovala cenný kov.

Nadšeně Martině Sáblíkové fandil a podporoval v její snaze o výhru. „Vím, jaké to je, a tak to s Martinou velice prožívám. Já sám mám teď zimní přípravu,“ prozradil David Svoboda.


Zlatý olympionik, pětibojař David Svoboda.

Spolu s pětibojařem Davidem Svobodou převzaly nad festivalem ledových soch patronát také instruktorka fitness Hana Kynychová a Miss ČR 2003 Lucie Váchová Křížková, která navíc musela na místě řešit závažný rodinný problém. Její syn David (na titulním snímku je s maminkou) se zde bezhlavě zamiloval do Adiny, dcery indonéského sochaře Alianose Sunarta.


Davídek se bezhlavě zamiloval do Adiny.

„To jsem opravdu nečekala, že tak brzy budu muset chystat zásnuby,“ žertovala někdejší sportovní gymnastka, Miss ČR Lucie Váchová Křížková, která je provdána za jachtaře Davida Křížka.

Nejen ji pobavil jejich takřka dvouletý Davídek, když se za žádnou cenu nechtěl vzdát holčičky Adiny a bylo mu úplně jedno, co se na pódiu odehrává.


Hanka Kynychová se synem Filipem a dvojčaty Alexandrou a Sofií.

Oblíbená cvičitelka aerobiku Hana Kynychová si na festivalu se svými dvojčaty Alexandrou a Sofií a synem Filipem dokonce vyzkoušela tesání vlastní ledové sochy – ledního medvídka, maskota zimních olympijských her v Soči.

Bohužel to nedopadlo moc dobře. V zápalu boje přišel medvídek o packu, a tak si ho Hanka i s dětmi odnesli domů jen částečně.


Vítězné dílo od Wiaczeslava Boreckiho... s Pavlínou Dankovou.

Mezi dalšími, co přišli ledové sochy obdivovat, byla televizní moderátorka Pavlína Danková, známá především ze svého působení na Nově jako dramaturgyně pořadu Občanské judo.

Všichni nakonec tleskali vítězi Wiaczeslavu Boreckimu, který zvolil tématiku sjezdového lyžování. Wiaczeslav Borecki získal světový věhlas před pěti lety na festivalu pískových soch v belgickém letovisku Blankenberge, kde vytvořil sochu Michaela Jacksona.


Andělská socha od Jana Švadlenky se umístila na druhém místě.

Druhé místo obsadila nádherná socha skokana na lyžích, připomínajícího anděla, od sochaře Jana Švadlenky, který je znám také jako autor metrových šachových figur z filmu Bathory od Juraje Jakubiska.

A třetí místo získal Alianos Sunarto se sochou hokejového brankáře:


Ali Sunarto s ledovou sochou hokejového brankáře.

Pokud vás zaujalo Aliho nevšední jméno, je to správně – pochází z indonéského města Singosari na ostrově Jáva, kde vystudoval obor umění pedagogické fakulty univerzity v Malangu. Do Čech se před třinácti lety přiženil, žije v Praze s manželkou Květou a dcerkou Adinou.

Jak asi dopadne zápletka jejich dcery s malým Davídkem Křížkem je otázkou...

bri, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Miss Lucie Váchová musí chystat zásnuby

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci