Jsou zrovna Vánoce tou pravou chvílí pro zázrak?

29.11.2013 00:00   |   Společnost
Dárek pro své diváky připravili v pražském Divadle Broadway v podobě krásného příběhu, plného vánoční pohody a známých melodii Janka Ledeckého – muzikál Vánoční zázrak aneb Sliby se maj plnit o Vánocích.

zázrak

V hlavních rolích se můžete těšit na Lindu Rybovou, Elin Špidlovou, Sabinu Laurinovou, Martina Trnavského, Filipa Antonia, Marka Vašuta, Petra Kostku, Petra Štěpánka, Lubu Skořepovou, Alžbětu Bartošovou, Lucii Černíkovou a spoustu dalších úžasných herců.

Tento vánoční příběh pro vás napsal Janek Ledecký, který je autorem textů, hudby a libreta. Režie se chopil Radek Balaš.

Na firemní mikulášské oslavě dostává Marek hned dva dárky najednou. Po letech potkává svou studentskou lásku Veroniku. A k tomu navrch mu Radan, šéf developerské firmy, pro kterou pracuje, nabídne spolupartnerství. Ale jak už to tak chodí, nic není úplně zadarmo.


Linda Rybová s andělskými křídly

Vánoce jsou pro všechny z nás především svátkem, při kterém se setkává celá rodina. Což ale není Tomášův případ. Sedmiletý Tomáš se narodil na Štědrý den. A v den svého narození přišel o maminku. Takže spolu se svým tátou Markem, strejdou Pájou a dědečkem slaví Vánoce jako narozeniny a všechny vánoční atributy jsou v této svérázné domácnosti tabu.

Proti pragmatickému Markovi je Veronika jako z jiného světa. A pro malého Tomáše jako anděl, který přináší úplně nový a nečekaný pohled na všechno, co měl dosud s Vánoci spojeno.

Stejně jako vánoční tradici se Marek brání vážnému vztahu, protože má strach ze zklamání. A už vůbec nechce takové zkoušce vystavit Tomáše. I Veronika má své tajemství a důvod bránit se vážnému vztahu. Ale všechna předsevzetí se jim začínají tak nějak vymykat z ruky.


Filip Blažek jako Marek

Tomášův dědeček je emeritní profesor hematologie. Strohý a distingovaný džentlmen. Pomáhá Markovi, jak může a Veroniku si oblíbí. A díky své profesi odhalí jako první její tajemství. Důvodem, proč se Veronika nechce vázat, je její nemoc.

A ta je daleko vážnější, než si je Veronika ochotna připustit. A šance na obrat v léčbě se rovná zázraku. Jsou zrovna Vánoce - ta pravá chvíle pro zázrak? A co všechno je pro něj každý připraven a ochoten udělat? A obětovat?

Přijďte se podívat do Divadla Broadway. A zkuste na chvíli zase věřit. Na Ježíška a na to, že v každém z nás je víc síly, než nám připadá. Věřit na zázrak.

db

Přečtěte si také

Diskuse: Jsou zrovna Vánoce tou pravou chvílí pro zázrak?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci