Vojtěch Dyk a spol. – Andělé v novém filmu Alice Nellis

1.9.2013 00:00   |   Společnost
Režisérka Alice Nellis začala s natáčením nového filmu Andělé, který vzniká podle románu Andělé všedního dne spisovatele Michala Viewegha.

Alice Nellis

Vojtěch Dyk, Vladimír Javorský a Marián Labuda budou hrát anděly, kteří během své práce zaučují mladou posilu s tváří Elišky Křenkové.

V rolích obyčejných lidských smrtelníků se představí Boleslav Polívka, Zuzana Bydžovská, Klára Melíšková, Václav Neužil nebo Zuzana Kronerová.

Scénář připravil přímo Michal Viewegh, jehož kniha Andělé všedního dne vyšla v roce 2007. Film produkuje společnost InFilm, koproducentem je Česká televize.

„Když jsme se loni v Karlových Varech bavili s producentem Rudolfem Biermannem o látkách, které by mohly být průsečíkem našeho společného zájmu, padla mj. i věta, že Viewegha, myšleno samozřejmě některý z jeho bestsellerů, by měla konečně natočit žena,“ přibližuje počátky nového filmu hlavní dramaturg Filmového centra Jaroslav Sedláček.

„Měl to být někdo, kdo dokáže Vieweghův mimořádný pozorovatelský talent, břitkost a vtip obohatit o silnou citovost a empatii. Zkrátka někdo, kdo by dokázal vyrobit nejen divácký hit, ale i trvalku schopnou bezpočtu repríz, která zas a znovu dokáže sáhnout někam hlouběji do člověčího nitra,“ dodává producent.

„Jsem rád, že prakticky do roka a do dne je takový projekt na světě. Věříme, že Michal Viewegh + Alice Nellis = Andělé (všedního dne) představují v danou chvíli tu ideální rovnici,“ věří Sedláček.

zop, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Bontonfilm

Přečtěte si také


Diskuse: Vojtěch Dyk a spol. – Andělé v novém filmu Alice Nellis

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci