Myslíte častěji na sex nebo na jídlo?

5.5.2013 00:00   |   Sex a vztahy

Co myslíte, pořád ještě platí, že láska prochází žaludkem? Nebo že dobrý oběd je lepší, než pořádný sex? Myslí muži na sex každou sedmou vteřinu?


sex a jídlo

Podle prof. Terri Fisher ze Státní univerzity Ohio v americkém Columbusu o mužích plně platí, že láska u nich prochází žaludkem.

Z výsledků odborné studie, kterou s univerzitním týmem vedla prof. Terri Fisher, totiž navzdory zažitému přesvědčení muži myslí na jídlo – a také na spánek – častěji než na sex. A navíc, na všechny tyto tři věci myslí mnohem častěji než ženy.

Studie prof. Terri Fisher tak vyvrací běžné přesvědčení, že muži myslí na sex každou sedmou vteřinu. Ve skutečnosti je to zhruba jednou během každé bdělé hodiny.

Může vás zajímat

Ženy, které pijí víno, mají lepší sex
Vůně zlepšují řidičský um, myšlení i sex
Jak ženám vrátit sexuální apetit? Ošidit je!

V rámci svého výzkumu se prof. Terri Fisher rovněž obrátila na 163 studentů a studentek s prosbou, aby s sebou neustále nosili tabulku, do které budou zaznamenávat informaci pokaždé, když pomyslí na sex, jídlo či spánek.

V průměru studenti u sexu udělali 19 čárek – bylo to o 9 víc, než studentky. Pokud jde o jídlo, pomysleli na něj studenti 18krát, na spánek pak 11krát. Studentky by si daly něco k snědku 15krát a pospaly by si 8,5krát za den.

Čísla se u jednotlivců značně lišila: rozpětí sahalo od studentky, která si poznačila pouze jednu "sexuální" myšlenku za den, až po studenta, který udělal 388 záznamů za 24 hodin – tedy každou čtvrtou minutu včetně spánku. Rekordmankou mezi studentkami byla účastnice se 140 čárkami u sexu, tj. asi každou desátou minutu.

Průměrně vzato za celou studii muži mysleli na jídlo a spánek častěji než na sex.

„Muži jsou si více vědomi stavů orientovaných na své potřeby jako je mít hlad nebo být unavený či vzrušený. Jsou také oproti ženám přímočařejší v identifikaci těchto stavů a otevřenější při vyjádření svých myšlenek," řekla k závěrům studie prof. Terri Fisher a upozornila na to, že ženy se většinou při podobných průzkumech drží zpátky – jako by mají snahu, aby výsledek byl podle "zvyklostí":

„Zkrátka, ženy mají tendenci uvádět méně sexuálních myšlenek, protože jiná představa o jejich sexualitě není v souladu s tím, co společnost očekává od chování typické ženy.“

ozt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Myslíte častěji na sex nebo na jídlo?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci