Děti si dovolenou užijí nejvíc na Zakynthosu

23.7.2012 00:00   |   Peníze
Nevíte, kam letos vyrazit a Chorvatsko už se vám okoukalo? Máte malé děti a doufáte, že najdete takové místo, kde se děti zabaví na celý den? Zkuste Zakynthos v Řecku. To od letošního léta navštěvuje až o pětinu víc turistů. Víme proč.

Blue style

Turisté z mnoha evropských zemí, mezi nimi také Češi, se vydávají po delší době opět do Řecka. A to ze dvou důvodů. Turisty přilákalo k návratu do země olympských bohů zklidnění politické situace a to díky výsledkům červnových parlamentních voleb. V neposlední řadě také rapidní snížení cen ubytování v tamních hotelech bylo důvodem, aby rodiny s dětmi v těchto končinách opět zakotvily. A to je pozitivní zpráva. Dovolená v Řecku je pro rodinu ideální relaxací.

Doporučujeme: Zakynthos

Léty osvědčený a turisty obdivovaný ostrov Zakynthos se zalíbí celé rodině. Dovolená na Zakynthosu představuje klid a pohodu i pro návštěvníky s menšími dětmi. Co všechno vás na ostrově čeká?

• Dovolená v Řecku nemusí být jen o spálených zádech. Sice Zakynthos patří mezi nejvíce prosluněná místa v Řecku, ale dočkáte se tu i pár srážek (díky tomu se udržuje na ostrově dlouhodobě bohatá fauna a flora). Průměrná teplota v červenci a srpnu se drží na krásných 26 stupních Celsia.

• Nesporně jednou z nejlákavějších atrakcí pro děti i dospělé jsou karety. Obří želvy, někdy vážící až 150 kilogramů, neuvidíte náhodou. Chráněné želvy se vyskytují hlavně na pláži Laganas, která je vyhlášeným národním mořským parkem Řecka. Tam můžete želvy vyhlížet celý den.

• Last minute dovolená na Zakynthosu, to je záruka azurově čistého moře, což představuje pro celou rodinu i bezpečné koupání. Na ostrově nemusíte mít strach, že vaše děti budou rejdit v „pokladech“, které na pláž přineslo samo moře jako je tomu v některých arabských státech.

• Když už je řeč o koupání, nezapomeňte se stavět na pláži Navagio. Ta proslula impozantní pašeráckou lodí, kterou zde najdete už od roku 1980, kdy ztroskotala. Uvítejte to jako fajn rodinný výlet na pohádkovou pláž. Děti budou určitě dychtit zvědavostí po tajemném vraku!

Více se o zájezdech do Řecka dozvíte na blue-style.cz/recko/.


Diskuse: Děti si dovolenou užijí nejvíc na Zakynthosu

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci