Léto Janka Ledeckého: festivaly, surf i padesátiny

25.5.2012 12:00   |   Společnost
VIDEO – Janka Ledeckého čeká aktivní léto. Koncerty na festivalech v Čechách a na Slovensku, oslava padesátých narozenin na jednom z nich, a tradiční surfařská dovolená v Řecku.

Ledecký

V červnu se Janek Ledecký chystá do Olomouce), Havířova a v srpnu do Lázní Bělohrad. Během prázdnin absolvuje také šňůru s Letními slavnostmi rádia Blaník po českých a moravských městech.

„Budeme hrát novinky, ale samozřejmě i staré věci, které si lidi žádají, každopádně úplně jiné písničky než na mém tradičním Vánočním turné – daleko víc směrem k rock and rollu?“ slibuje Janek Ledecký.

„Musím říct, že ze všech disciplín, které dělám, ať už to je psaní muzikálů nebo písniček, mě živé koncerty baví ze všeho nejvíc. V situaci, kdy se trh s prodejem nosičů zhroutil, přestal být tím nejpodstatnějším, o co se kapely mohou opírat, je dobře, že možností zahrát si na open-air festivalech naopak přibývá,“ podotýká.

A Jankovy letošní padesátiny? „Chtěl jsem si dát k narozeninám koncert a organizátoři festivalu ve slovenských Bohunicích se mi ozvali jako první. Hraju tam 27. července a hned druhý den, 28. července, na Harley Festu ve Staré Turé. Žádné další velké oslavy nemám v plánu.“

Video
Jedna z nejúspěšnějších písní Ledeckého pochází z éry Žentouru - parodie Všechno bude fajn (1990)

Co však v jeho prázdninovém plánu rozhodně nechybí, je oblíbené surfování na mořských vlnách. „Každé léto řeším stejné dilema. Chtěl bych víc hrát i víc surfovat, protože obojí mě neuvěřitelně baví. Řeším to kompromisem. Místo dvou měsíců surfuju jen měsíc, mám své oblíbené místo v Řecku, kde fouká dobrý vítr, což je v Evropě poměrně vzácnost,“ říká s úsměvem Janek Ledecký.

Zatímco v létě bude Janek vystupovat se svou doprovodnou kapelou, v září jej čeká pár koncertů s Žentourem, se kterým v 80. letech začínal.

tzp, ŽenyproŽeny.cz
Foto: ledecky.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Léto Janka Ledeckého: festivaly, surf i padesátiny

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci