Nula v numerologii? Symbol duchovního pokroku

17.11.2011 00:00   |   Ezoterika - NUMEROLOGIE
Dnešního výletu do světa prázdnoty se bát nemusíme. Jde pouze o exkurzi za nulou. Nelze o ní v numerologii mluvit jako o čísle, ale spíš jako o symbolu.

škola numerologie

Pro čtenáře, kteří nás nesledují pravidelně: stále pokračujeme v poznávání jednotlivých čísel dne narození. Nyní je na řadě nula (o numerologické mřížce si můžete podrobněji přečíst zde).

V jednom z předchozích dílů naší Školy numerologie jsme se zastavili u třech nul v letopočtu roku 2000. Kde jsme nahromadění nul přirovnali k chvostu komety, která má symbolizovat nový věk a nově se otevírajíc možnosti.

Také jsme si už ujasnili, že nula je symbolem duchovního pokroku. Je chápána jako „okénko“ pro inspiraci z vnějších zdrojů, zejména z „Vesmíru“. Energie nuly zjemňuje vnímání a člověk je pak otevřenější, intuitivnější a umí více chápat a naslouchat podnětům přírody, jakoby číst mezi řádky a vidět neviděné.

S ní začíná nečekané

Nula jako by byla semínkem, které může v životě jedince najednou vzklíčit a započít v jeho životě něco nového naprosto nečekaného. Podporuje životaschopnost, vnímavost a citlivost, odhodlání, přidává duchovní rozměr. Záleží jen na tom, zda nositel nuly prohlédne své skryté možnosti.

Negativně se vliv nuly a především její přemíry (je-li např. v datu narození více nul) projevuje jako přecitlivělost, vnitřní napětí, náročnost. Nula může komplikovat projevení všech možností energie toho čísla, vedle něhož stojí, vyžaduje mít „víc oči otevřené“ a dát si víc práce sám se sebou.

Zvyšuje hodnotu

I když nula označuje prázdnotu, připíše-li se k nějaké číslici, zvyšuje její hodnotu. Například z 1 udělá 10, z 2 číslo 20 atd. Nula je v podstatě znak, který propůjčuje číslicím, vedle kterých stojí jejich řádové zařazení. Podle počtu nul je nám hned jasné, že máme tu čest s desítkami, stovkami, tisíci, desetitisíci atd.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

To ale neplatí, jestliže nulu „jen“ přičteme. Dokonce každé číslo vynásobené nulou svojí hodnotu ztrácí úplně. Proto staří učenci viděli v symbolu nuly koloběh života. Z nuly všechna čísla pochází, nula čísla povyšuje a obohacuje, ale jinak než jen pouhým přičtením, a chceme-li ji znásobit, vše hmotné znehodnotíme, protože nula patří k něčemu, co nás přesahuje a je spojena s vyššími aspekty života než jen s materiálními hodnotami. Proto chceme-li toho moc, násobíme, vrátíme zase k nule – tedy na začátek.

Indové a Mayové

Nulu objevili Indové, ale k nám se dostala prostřednictvím Arabů zhruba v 8. století našeho letopočtu. Nezávisle na Indech měli pro nulu znak i Mayové. Jejich nula připomíná uzavřenou lasturu.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

Oba znaky – jak indická tak mayská nula – vzdáleně připomínají dělohu. Jako by byla prvopočátkem všech čísel, které se z ní rodí. Staří filosofové se dívali na nulu jako symbol chaosu a nicoty, ve kterém je ale obsažena životní energie. Díky této životní energii vznikne vše budoucí.

Symbol nekonečna

Náš dnešní symbol pro nulu je vlastně kružnicí, která nemá ani počátek ani konec. Je tedy symbolem nikdy nekončícího koloběhu, ustavičného pohybu hmoty i energie. Pojmenování nula je z latinského nulla figura – což znamená žádný znak.

Nula se v hindštině nazývala sunya, to znamená prázdnota. Arabové tento výraz překládali jako sifr, z čehož vznikl název pro číslo i v češtině užívaný – cifra. Ve více jazycích je označení nuly jako zero.

Co znamená, když nula stojí vedle dalších čísel?

Nula stojící vedle jedničky posiluje její originalitu a nezávislost. Lidé narození 10. dne v měsíci bývají ctižádostivější a mají silnější vůli.

Na druhou stranu jsou uzavřenější a více zranitelnější oproti lidem narozeným 1. dne v měsíci.

Jestliže stojí nula vedle dvojky, zvyšuje se míra její citlivosti, pochopení a intuice. Lidé narození 20. dne v měsíci mají intuitivní čich na situace, mají schopnost spolupracovat s druhými a vést je v zájmu dosažení pozitivních cílů.

Negativním aspektem je jejich přecitlivělost a zranitelnost.

Jestliže se nula ocitne vedle čísla 3, zvyšuje tvořivost a představivost této energie. Člověk narozený 30. dne v měsíci vyniká často pronikavým intelektem, nápaditostí, bystrostí.

Nebývá ale tak společenský jako člověk narozený např. 3. dne v měsíci a jeho individualismus z něj někdy dělá výstředního podivína.

Nula se také objevuje každých deset let na konci letopočtu. Takže se setkáváme i se čtyřkou posílenou nulou např. u ročníku 1940.

V tomto případě nula zvyšuje realističnost a praktičnost lidí v tomto roce narozených, ale na druhou stranu posiluje i míru jejich konzervativnosti.

Vedle pětky stojící nula zvyšuje odhodlanost a pevnost vůle, jako je tomu např. u ročníku 1950.

Lidé v tomto roce narození si dovedou prosadit svou, mohou být podnikaví, ale mohou mít problémy s hledáním vlastního klidu a harmonického zázemí.

Ročník 1960 má nulou posílenu šestku a to znamená podpoření tvořivých schopností lidí v tomto roce narozených.

Zvyšuje to ale také jejich potřebu klidu a lásky a tím i možnost citových problémů.

Nula vedle sedmičky se objevuje např. u ročníku 1970. Posiluje vnitřní vnímavost lidí v tomto roce narozených, jejich smysl pro pravdu a možnost těžkých životních zkoušek.

Na druhou stranu jim ale poskytuje duchovní nadhled a velkou vnitřní sílu k novému vykročení do života.

Zvýšená schopnost bystrého a logického úsudku, pocity vlastního poslání, to je energie, kterou mají lidé narození v roce 1980.

Nula posilující osmičku zvyšuje však i neústupnost, nekompromisnost a potlačování všeho, co nemá s osobním cílem nic společného, tedy i citů.

Rok 1990 má nulou posílenu devítku. Jsou tak podpořeny vlastnosti zajišťující hloubavost, odpovědnost a pochopení vůči druhým.

Ale také to znamená, že lidé v tomto roce narození mohou chladně kalkulovat a necitlivě zraňovat druhé díky přesvědčení vlastní neomylnosti.

Jana Tamchynová

Přečtěte si také

Diskuse: Nula v numerologii? Symbol duchovního pokroku

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci