Malíři na tělo mají svou mistryni

9.4.2011 00:00   |   Společnost
Malíři většinou nesoutěží. Jestliže ale malují na tělo, tak ti už svoje mistrovství republiky mají. A začátek dubna jim dal mistra na rok 2011.

body art

Na mezinárodním veletrhu Interbeauty Prague změřili síly nejlepší umělci z České i Slovenské republiky. Dvě desítky soutěžících malovaly svá díla již od brzkého rána. Soutěžním tématem bylo téma „Múzy.“

Pravidla soutěže dovolovala malovat na celé tělo. Soutěžilo se v kategorii Free Art. „To znamená, že je dovoleno malovat štětcem, houbičkou, barvami a volně rukou. Nesmí se používat šablony. Předlohu však mohli mít soutěžící vedle sebe,“ uvedl předseda poroty Vladimír Valenta. Porota hodnotila kreativitu nápadů a použitých doplňků, preciznost provedení a čistotu malby, dále osobní nasazení, obtížnost vybraného nápadu a celkový dojem.

Vyhrálo políbení


Vítězné dílo

Nejvíce bodů od odborné poroty získala Anna Kočová se svým uměleckým dílem „Políbení.“ Na její modelce Anetce mohli zejména přítomní pánové nechat oči. „Jsem nadšená z výhry, je to nádherný pocit, nečekala jsem to. Chci moc poděkovat své modelce, za své vítězství hodně vděčím jí. Je krásná a skvělá,“ říká čerstvá vítězka.


Anna Kočová se svojí modelkou Anetkou

Letošní mistryně v Body Art malovala kompletně celé tělo v soutěži poprvé. Před třemi lety v soutěži BODY ART malovala část těla. A proč své dílo pojmenovala „Políbení“? „Políbila mě prostě Múza, tak proto,“ prozradila se šťastným úsměvem Kočová.

Na druhém místě se umístila Zdeňka Rylka Dovályová s dílem „Múza Thalia“. Třetí místo pak obsadila Veronika Bokorová s výtvorem, který pojmenovala „Hudobná Múza.“

otz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Malíři na tělo mají svou mistryni

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci