Díky internetu dostává Ted Williams druhou šanci

8.1.2011 00:00   |   Společnost
VIDEO – Internetové cestičky si našly novou hvězdu – Teda Williamse z amerického Columbusu, z metropole státu Ohio. Možná by na tom ani nebylo nic divného, kdyby Ted ještě donedávna nežil jako bezdomovec.

Ted Williams bezdomovec

Někdejší rozhlasový moderátor Ted Williams, jehož na ulici před čtyřmi lety přivedl alkohol a drogy, náhodně koncem loňského roku u silnice oslovil projíždějící štáb deníku The Columbus Dispatch. Video se dostalo na internetový server YouTube, kde jej během několika dní shlédlo neuvěřitelných osm miliónů lidí.

Video chytilo za uši i srdce

Diváci nevěřícně zírali na bezdomovce s kartonovou cedulkou, jak sytým, profesionálně školeným hlasem prosí o pomoc pro "bývalého rozhlasového moderátora", kterého postihly zlé časy:

Video

Internetového hitu se chytily televizní a rozhlasové stanice a třiapadesátiletý chlapík z Columbusu, otec sedmi dcer a dvou synů, by mohl dostat v životě novou šanci. Velmi pozitivní ohlasy totiž sklidilo i jeho interview pro televizní a rozhlasovou společnost NBC, natočil zkušebně také reklamní spoty pro internetovou zpravodajskou stanici.

Krátce po svém "objevení" se Ted Williams, který žil v jakémsi neumělém stanu nedaleko silnice, po dvaceti letech setkal v New Yorku se svojí devadesátiletou matkou. Byly u toho samozřejmě televizní kamery. „Vůbec jsem si ani neuměl představit, že bych se dožil něčeho takového,“ neustále opakoval Ted.


Využije Ted Williams svého zlatého hlasu k návratu do nového života?

Nabídek na práci má značně

Williamsův hluboký, sametový hlas a dojemný příběh chytil za srdce (i uši) nejen obyčejné Američany, ale rovněž šéfy, kteří rozhodují.

Magazín OK! nyní vyjmenoval nejlukrativnější nabídky, které se Tedovi sešly jen v tomto prvním lednovém týdnu:

  • Basketbalový klub Cleveland Cavaliers přišel s dvouletou smlouvou i s ubytováním na práci hlasatele v jejich moderní Quicken Loans Aréně.
  • Práci za 10 000 dolarů nabídla družstevní záložna Ohio Credit Union League z Columbusu.
  • Blíže neupřesněnou nabídku dal Kevin McLoughlin, jeden z ředitelů studia NFL Films, které vysílá zápasy amerického fotbalu.
  • Nespecifikovaná nabídka přišla z televizní hudební stanice MTV.
  • Nabídku na spolupráci dala televizní stanice ESPN.
  • Zájem o moderování projevila rozhlasová stanice Pennsylvania.


Svůj bezdomovecký příbytek již Ted Williams opustil.

Minulost Teda Williamse je zaplněná i různými přestupky – byl několikrát zatčen, naposledy před půl rokem za krádež. Má za sebou také vězení kvůli padělání dokumentů. Všechny tyto problémy měly jediný motiv: Drogy.

Ve zmíněném rozhovoru pro NBC nic z toho Ted Williams neskrýval. Snažil se vysvětlit, že životem postupně klesal od roku 1996, kdy začal pít. A do vězení jej pak vedla závislost na drogách.

Využije druhé šance?

Nejkonkrétnější nabídkou, jak změnit dosavadní život, se zřejmě jeví ruka podaná od klubu clevelandských Cavaliers. "Věříme druhé šanci a druhé příležitosti," řekl Tracy Marek, viceprezident pro marketing.

"Třeba mi dají dům po LeBronovi," vtipkoval Ted Williams s odkazem na basketbalovou hvězdu LeBrona Jamese, který z Cleveland Cavaliers loni odešel hrát do Miami Heat.

jim

Přečtěte si také


Diskuse: Díky internetu dostává Ted Williams druhou šanci

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci