Oldřich Kaiser opět prohrává svůj talent

11.11.2010 00:00   |   Společnost
Znalci tvrdí, že se to dalo čekat. Alkohol a práce prostě nejdou dohromady, a tak Divadlo Ungelt ukončilo čtyřletou spolupráci s Oldřichem Kaiserem (55).

Oldřich Kaiser

Pražská scéna, která sídlí v Týnu na Starém Městě a jejímž uměleckým šéfem a majitelem je Milan Hein, tuto skutečnost oznámila poměrně strohým textem na svých webových stránkách:

"Omlouváme se divákům, kteří si zakoupili vstupenky na listopadová a prosincová představení Šesti tanečních hodin v šesti týdnech a Jeffreymu je šoufl, ale tato představení se neuskuteční. Pro opakující se nezpůsobilost dostát závazkům vůči našemu divadlu je Divadlo Ungelt nuceno ukončit ke dni 9. 11. 2010 spolupráci s panem Oldřichem Kaiserem.
Vstupenky prosím vracejte v pokladně Divadla Ungelt vždy nejpozději do data uvedeného na vstupence. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Vaše Divadlo Ungelt."

V Písku se představení nedohrálo

Oldřich Kaiser v divadle působil od jara 2006. Poprvé se tu objevil spolu s Chantal Poullain v inscenaci Šest tanečních hodin v šesti týdnech.

Jeho problémy s alkoholem nakonec vyvrcholily na divadelním zájezdu v Písku, kde Ungelt hostoval s představením Jeffreymu je šoufl. Oldřich Kaiser v něm účinkoval se svou sedmadvacetiletou dcerou Karolinou (má ji s herečkou Naďou Konvalinkovou /59), s Rostislavem Novákem a Jaroslavem Hanušem.

Podle svědků musel po dvaceti minutách ředitel píseckého Divadla Fráni Šrámka představení zrušit, divákům se omluvit a poslat je domů. A Milan Hein (na snímku vpravo) k tomu připomněl, že problémy s alkoholem jsou u Oldřicha Kaisera dlouhodobější.

"Podobně ´z provozních důvodů´ jsem kvůli němu rušil představení i dříve, aniž jsem z toho dělal závěry. Ale dále už to takhle nejde. Je to hazardování s pověstí divadla. Olda si musí pomoci sám, či spíše odborníci mu musí pomoci," dodal Milan Hein.

Řešil stres?

Těžko říci, nakolik pravdivé jsou informace, že Oldřich Kaiser alkoholem řešil stres, jaký u něho údajně vyvolávaly nároky na četnost oblíbených představení, na něž byla opravdová nouze o vstupenky. V každém případě šéfovi Ungeltu Milanu Heinovi začátkem listopadu došla trpělivost...

Skvělý herec a bavič Oldřich Kaiser postupně s alkoholem prohrává svůj herecký talent. Prakticky žádné „velké“ divadlo s ním poslední roky nechce riskovat. První byla jeho rodná Ypsilonka v devadesátých letech, obdobně skončil například v Divadle Na zábradlí i na další pražské scéně, v Divadle Bez zábradlí.

rav

Přečtěte si také


Diskuse: Oldřich Kaiser opět prohrává svůj talent

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci