Jiřina Bohdalová s vraždami zatopila Nově i Primě

1.11.2010 20:00   |   TV a FILM
Talenty na českých komerčních televizích dostaly už podruhé na frak. Potupila je Jiřina Bohdalová a seriál na ČT, kde hraje hlavní roli – Ach, ty vraždy!

Bohdalová, Ach, ty vraždy!

Už minulý týden poslala devětasedmdesátiletá herecká legenda Nově a Primě svoji navštívenku a v poslední říjnový den to bylo ještě markantnější (údaje uvádí diváky starší 15 let):

  • Na Talentmanii na Nově se dívalo 979 000 diváků.
  • Na Česko Slovensko má talent na Primě se dívalo na první část 804 000 diváků a na rozhodnutí už pouhých 557 tisíc diváků.
  • Detektivní pořad Ach, ty vraždy! na České televizi sledovalo 1 082 000 diváků.

Advokátka vyšetřuje vraždy

Jiřina Bohdalová v roli svérázné advokátky na penzi v seriálu vyřeší spolu se svým vnukem pět spletitých kriminálních případů.

„Mám radost vždy, když čtu svižný text, vtipný scénář a když v něm najdu pěknou roli pro sebe. Pocit z prvního čtení scénářů cyklu Ach, ty vraždy! byl příznivý také proto, že role babičky hlavního hrdiny příběhu je bohatá nejen na stavbu děje, zápletku a napětí, ale taky na bohaté převleky,“ svěřuje se se svými pocity Jiřina Bohdalová.

Autorem cyklu a jeho režisérem je Zdeněk Zelenka: „Jedná se o docela ojedinělý cyklus pěti celovečerních detektivních filmů, který jsem napsal „na tělo“ herečce Jiřině Bohdalové. Každý z pěti natočených dílů má nejen zcela odlišný styl vyprávění v rámci detektivního žánru, ale má i odlišnou stavbu příběhu.“

Václav Jílek
Václav Jílek, neboli poručík Kamil Kalenda

V kriminální komedii, psychologické detektivce, situační komedii s vraždou nebo napínavé detektivce s prvky thrilleru je hlaví posavou Květa Kalendová. „Moje postava, advokátka na penzi, k tomu nadšená ochotnice, se v rámci děje dokonale maskuje,“ upřesňuje Jiřina Bohdalová. „A činí tak především z lásky k vnukovi,“ sympatickému, ale smůlou pronásledovanému Kamilovi, kterého hraje Václav Jílek.

Sledujete talenty v televizi?

Show Got Talent ve světě

„Byla jsem na castigu a vybrala jsem si zcela neznámého mladého herce tak trochu sama,“ prozrazuje Bohdalová: „Samozřejmě jsme se radili s režisérem. A vybrala jsem si dobře. Vašek je vnímavý, chytrý kluk a navíc má v sobě pokoru. Ještě o něm uslyšíme,“ dodává herečka.

Josef Dvořák
Josef Dvořák, Faktžejo – Oldřich Vondrejs

V cyklu hraje plejáda vynikajících českých herců například Viktor Preiss, Václav Postránecký, František Němec, Josef Dvořák, Jiří Štěpnička, Petr Kostka, Petr Štěpánek, Filip Blažek, Jan Hrušínský, Jiří Schmitzer a řada dalších. „Myslím, že mohu divákům slíbit opravdu velkou přehlídku špičkového hereckého umění,“ říká režisér Zdeněk Zelenka.

Cyklus Ach, ty vraždy! můžete sledovat od 24. října vždy v neděli na ČT1 od 20:05 h a na ČT HD v nativním vysokém rozlišení.

itr, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Jiřina Bohdalová s vraždami zatopila Nově i Primě

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci