Nova: ohňostroj, pohádka a čtyři seriály

30.12.2009 00:00   |   TV a FILM
V boji o diváka nasadila Nova další trumf – první slavnostní silvestrovský ohňostroj na světě. Odpálí ho již 31. prosince 2009 v 7 hodin ráno.

ohňostroj

Teprve o necelých pět hodin později propuknou tradiční první velkolepé oslavy i na ostrově Kiritimati (Vánoční ostrov), nejvýchodnějším ostrově státu Kiribati v centrálním Pacifiku.

Nova, snídaně
Živé vysílání Snídaně s Novou z pražského Barrandova nabídne spoustu zajímavostí a překvapení, budou provázet všechny moderátorské dvojice pořadu - – Marta Ondráčková s Pavlem Svobodou, Iveta Kořínková s Alešem Lehkým a Zora Kepková s Tomášem Krejčířem.

Na Nový rok Nejkrásnější hádanka

V hlavním vysílacím čase nasazuje Nova na Nový rok českou pohádku Zdeňka Trošky Nejkrásnější hádanka, natočenou podle pohádek Jana Drdy O Matějovi a Majdalence a Jak princezna hádala, až prohádala. „Drdovy pohádky jsou nádherné, půvabné, české,“ zdůrazňuje Troška. „Jsou úsměvné a radostné, a proto tvoří naše národní stříbro.“ Nejkrásnější hádanku řadí k tzv. omalovánkovým pohádkám, určeným nejmenším dětem.

Nejkrásnější hádanka
Skvělými hereckými výkony diváky potěší Jan Dolanský (Matěj), Taťána Krchovová (Majdalenka), Ladislav Potměšil (král), Taťjana Medvecká (dvorní dáma), Miroslav Táborský (loupežník Matlafous), Veronika Kubařová (princezna Rozmarýna) a další. Důležité zázemí poskytly štábu mimo jiné zámky Sychrov a Žleby. Dále se točilo ve středočeském skanzenu v Třebízi a loupežníkům našel režisér doupě na zřícenině v Kostomlatech pod Milešovkou, kde se doposud žádný film netočil.

A čtyři seriály

Těm starším nabízí Nova další řady čtyř oblíbených zahraničních seriálů.

Kobra 11
Již 14. řada německého seriálu Kobra 11 odstartuje v pondělí 4. ledna dílem Géniové mezi sebou. Na fanoušky opět čekají divoké automobilové honičky, turbulentní srážky, napínavé kriminální zápletky a také dvojice dálničních policistů známých již z předchozí série – Semir Gerkhan (Erdogan Atalay) a Ben Jäger (Tom Beck). Seriál Kobra 11 se vysílá již od r. 1996 a je nejúspěšnějším evropským akčním seriálem vůbec.

Námořní vyšetřovací služba
Ve stejný den je na porgramu první díl páté řady seriálu Námořní vyšetřovací služba. se zkušeným vyšetřovatelem Gibbsem (Mark Harmon) a jeho agenty. Seriál vypráví o každodenní práci týmu speciálních agentů, který řeší zločiny týkající se zaměstnanců vojenských námořních sil. Jeho největší kouzlo tkví v černém humoru, sarkasmu a vtipných hláškách jednotlivých vyšetřovatelů.

Dva a půl chlapa
Spousta vtipných, sarkastických replik čeká na diváky také v šesté řadě sitcomu Dva a půl chlapa, jehož protagonisty jsou Charlie Harper (Charlie Sheen), bohatý starý mládenec s domem na pláži, který s lehkostí dostane každou ženu, jeho rozvedený bratr Alan (Jon Cryer) a „půl chlapa“, Alanův desetiletý syn Jake (Angus T. Jones). A aby toho nebylo pod jednou střechou málo, občas do Charlieho domu vtrhne jeho mírně zmatená sousedka Rose, panovačná matka, uštěpačná hospodyně Berta nebo Alanova humor postrádající exmanželka Judith. Na jejich příběhy se můžeme těšit od 6. ledna každou středu.

Kriminálka Las Vegas
Premiérová devátá řada seriálu Kriminálka Las Vegas přijde ve čtvrtek 7. ledna a přinese spoustu překvapení. Ze seriálu odchází William Petersen, který hrál vedoucího týmu forenzních vyšetřovatelů Gila Grisoma. Po osmi letech herecké a produkční práce na seriálu byl již unavený, ale zůstává jako producent. Vystřídá ho herec Laurence Fishburne, který si s postavou dr. Raymonda Langstona přinese do Las Vegas pořádné tajemství. Z úspěšně rozjetého vlaku vystoupila i Jorja Fox alias vyšetřovatelka Sara Seidel, která dala přednost divadlu a muzikálům. Zmizí také Gary Dourdan, jehož Warrick Brown byl v posledním díle předchozí řady při vyšetřování v kruzích mafie zastřelen.

rav, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Nova: ohňostroj, pohádka a čtyři seriály

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci