Tatiana Vilhelmová si po premiéře Kajínka poplakala

5.8.2010 01:30   |   Společnost
Smutek z nedávného úmrtí hereckého kolegy Vladimíra Dlouhého dolehl po slavnostní premiéře filmu Kajínek na hlavní hvězdu Tatianu Vilhelmovou (32).

Wilhelmová

Ve filmu si Tatiana zahrála roli Kajínkovy obhájkyně, která se zasazuje o obnovu soudního procesu. Jejím předobrazem se stala skutečná Kajínkova advokátka Klára Slámová, která se pražské premiéry rovněž zúčastnila.

Smutek oblíbené herečky Tatiany Vilhelmové nezahnaly po promítnutí filmu ani překrásné květiny, ani obrovské gratulace.

„Všechna blahopřání mě samozřejmě moc potešila, ale přesto mě přepadla lítost ze smrti Vladimíra Dlouhého, který s námi v Kajínkovi hrál. To byla jeho poslední role. Byl to skvělý herec a kolega," svěřila se.

JIŘÍ KAJÍNEK

VIDEO: Jiří Kajínek se vrací
ve filmu a také v realitě

Očekávanou premiéru filmu Kajínek tudíž Tatiana Vilhelmová vnímala jinak, než ostatní hosté v sále kina Palace Cinemas v pražském Slovanském domě.

„Vzpomínala jsem na natáčení. Přece jen je mi známo, co se za tím filmem skrývá, to nikdo z diváků netuší. Takže jsem to cítila opravdu jinak."


Režisér Petr Jákl (nejvyšší) přichází na slavnostní premiéru se ženou Romanou a Konstantinem Lavroněnkem, jenž ve filmu ztvárnil hlavní roli – Jiřího Kajínka.

Neváhala ani minutu

Když Tatianu Vilhelmovou oslovil režisér filmu Petr Jákl s nabídkou, aby si po boku Konstantina Lavroněnka (49) coby Kajínka zahrála hlavní ženskou roli, neváhala prý ani minutu. Scénář byl skvělý. A po samotné premiéře snímku se domnívá, že film lidem předá i něco víc.

„Já jen doufám, že diváci uvidí, že některé věci se dějí jinak, než jak jsou jim naservírovány," zmínila Tatiana ve veřejnosti stále přetrvávající pochybnosti o vině na doživotí odsouzeného Jiřího Kajínka.


Kajínka-dubléra s policejním doprovodem při premiéře na jevišti zpovídá herec a moderátor Marek Vašut, který rovněž ve filmu hraje.

Na slavnostní premiéru snímku nepustili skutečného Jiřího Kajínka (49), který byl odsouzen za to, že měl spáchat dvojnásobnou vraždu. Celý film se mu tedy jeho tvůrci chystají promítnout ve věznici, kde si doživotní trest nyní odpykává.

Veškeré podrobnosti najdete na našem internetovém portálu TADY.

ko, ŽenyproŽeny.cz
Foto: archiv TV Nova

Přečtěte si také


Diskuse: Tatiana Vilhelmová si po premiéře Kajínka poplakala

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci