Nejošklivější kráska odešla na věčnost

4.6.2010 00:00   |   Zvířata
Zpráva amerického serveru Mountain Press zarmoutila fanoušky Miss Ellie. Jejich miláček, nejošklivější psík světa, odešel na věčnost.

Miss Ellie

Miss Ellie byla fenka čínského chocholatého psa – bezsrstého, která svůj titul vybojovala loni v americké Petalumě. Malá strupatá krasavice s vyboulenými očima a věčně vyplazeným jazykem do strany skonala ve věku 17 let a její tělo bylo v soukromí zpopelněno.

naháčTelevizní star

Svoji slávu získala Ellie (na snímku vpravo) na populárním pořadu Psi 101 na kabelové stanici Animal Planet, jejíž programy můžeme sledovat i u nás. Vystupovala se svojí show i na dalších stanicích a hrála v představeních divadla Comedy Barn v letovisku Pigeon Forge v Tennessee. Účinkovala v reklamách a byla zvěčněna na mnoha billboardech.

V Pigeon Forge byl na podnět starosty Keitha Whaleye vyhlášen 12. listopad dnem Miss Ellie, kdy se shromažďovaly peníze pro místní charitativní organizaci. Za uplynulé roky prý Ellie pomohla společnosti Sevier County Humane vydělat více než 100 000 dolarů.

Znáte naháče?

Naháč, neboli čínský chocholatý pes (na snímku dole), se pravděpodobně vyvinul z afrického bezsrstého psa, z něhož čínští chovatelé vyšlechtili psa menšího tělesného rámce. Tento štíhlý, elegantní, živý a v pohybu půvabný pes má měkkou, teplou a hebkou kůži. Osrstění najdeme pouze na hlavě (jako chocholku), na dolních 2/3 ocasu a na tlapkách (jako ponožky).

naháč

Tato jemná stvoření jsou robustnější než se zdají, milují slunce a také se rychle opalují, mohou se ale i spálit. Je proto vhodné natřít případně opalovacím krémem. Mají rádi i sníh, v zimě však potřebují více krmení ke zvýšení tělesné teploty.

Stejně jako u ostatních bezsrstých plemen se i u čínských chocholatých psů rodí ve vrzích jedinci bez srsti i osrstění. Číňánci jsou hraví a veselí psi, kteří si dovedou získat snad každého. Milují svého pána a jsou mu naprosto oddáni. I přes svůj malý vzrůst jsou stateční a bojovní.

boh, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Nejošklivější kráska odešla na věčnost

celý den jsem brečel

7.7.2013   |   16:25   |   od: adam
já jsem z toho tak smutný, byl to krásný pes. celý den jsem brečel.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 7. 7. 2013 16:25
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci