Rytíři dobyli první pevnost

12.1.2010 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Od prvního dílu zaujal malé i velké diváky sedmidílný seriál Ať žijí rytíři! Česká televize jej začala vysílat v pátek 8. ledna.

Ať žijí rytíři!

Hned premiérový díl seriálu – Královský posel – k obrazovkám přilákal přes jeden milion dvě stě osmdesát tisíc diváků, včetně dětí.

Na rytířskou premiéru se tak podle oficiálních údajů dívalo každé druhé dítě v danou dobu u televizoru.

Video
Filmová dobrodružná komedie Ať žijí rytíři! vás zavede do temných zákoutí mohutného hradu i nedaleké tvrze. A letos v červnu vyjde rovněž na DVD.

Romantika i humor na sedm večerů

Nový dobrodružný komediální seriál je určen pro celou rodinu a obsadí páteční večery ještě na dalších šest týdnů.

„Honičky, souboje, dobývání tvrze – jsme ve středověku, ale opravdu v tak trochu jiném středověku, kde režisér Karel Janák dokázal připravit pro malé i velké diváky skvělou dávku napětí, humoru a překvapivých nápadů, to vše v naprosto dokonalém provedení!“ prozrazuje Kateřina Krejčí, šéfdramaturgyně Centra tvorby pro děti a mládež.

Ať žijí rytíři!

Zlotřilý soused v akci

Zrada, Na útěku, Láska na tvrzi, V pasti, Strašidla na hradbách, V sevření hada – to jsou názvy dalších dílů příběhu plného překvapivých zvratů a intrik, napínavých honiček a soubojů i romantiky, lásky a humoru. Začal ve chvíli, kdy Martin z Vamberka odjíždí na rozkaz krále bojovat proti Saracénům.

Ochranou tvrze pověří svého nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna velké oblibě mezi svými sourozenci. A ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo z nich ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused. Pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého...

Ať žijí rytíři!

„Seriál jsem připravoval tři roky a hrozně mně to bavilo. Moc bych si přál, aby se líbil dospělým i dětem, aby si v něm každý našel to, co ho bude bavit, ať už jde o dobrodružství, humor nebo lásku. Vypravte se s námi do tak trochu jiného středověku a užijte si to!" říká Karel Janák, známý režisér úspěšného koprodukčního filmu České televize Snowboarďáci i původních pohádkových komedií Škola ve mlejně a Past na Ježíška.

jik, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Rytíři dobyli první pevnost

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci