Keto při tréninku zalehla trenéra

28.12.2009 00:00   |   Zvířata
Dvanáctimetrová kosatka Keto v zábavním parku Loro Parque na kanárském ostrově Tenerife, který každoročně navštíví i stovky turistů z Česka, napadla a zabila svého krotitele během výcviku.

kosatka, Loro parque Tenerife

Ačkoli dravý kytovec má v tlamě strašidelné zuby,  29letého cvičitele Alexise nepokousal. Dokonce mu ani mu nezpůsobil povrchové zranění. Nikdo neví proč jej Keto na Štědrý den na chvíli uprostřed výcviku zcela úmyslně zalehla na dně dvanáct metrů hlubokého bazénu. 

Podle deníku La Opinión de Tenerife zůstal krotitel několik minut pod vodou a utopil se. Jeden z kolegů vytáhl mladého muže z vody a zahájil pokusy o oživení, ty ale byly neúspěšné.

Čtrnáctiletá Keto, která devětadvacetiletého trenéra držela pod vodou přes dvě mintuy, se podle zaměstnanců zoo dosud nikdy nechovala agresivně. Narodila se v zajetí v Sea World ve floridském Orlandu a s lidmi dosud vždy vycházela dobře.

Loro Parque Tenerife, kosatky

Loro Parque na kanárském Tenerife patří k největším turistickým atrakcím ostrova. Má podle svých údajů největší sbírku volně chovaných papoušků na světě, a čtyři roky také předvádí návštěvníkům show s cvičenými kosatkami. V tenerifském zoo před dvěma lety napadla jiná kosatka svou ošetřovatelku. Ta však utrpěla pouze zranění.

jik, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Keto při tréninku zalehla trenéra

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci