SuperStar: Módní policie zasahuje

13.11.2009 00:00   |   SuperStar
Předstupují před diváky týden co týden, ale neprezentují jen svůj hlas. Součástí jejich vystoupení je i styl a vizáž, práce patnáctičlenného týmu, který soutěžícím vybírá oblečení, líčení i vhodné účesy. Jak se jim to daří?

SuperStar: Módní policie zasahuje

Co si budeme namlouvat – účastníci v Česko Slovenské SuperStar jsou velmi mladí a svázaní smlouvami, které jim přikazují dělat, co si štáb zamane. Navíc, jejich názory většinou také ještě nejsou zcela ujasněné.

Takže tu máme ideální "pokusný materiál", na němž se stylisté a vizážisté mohou vyřádit. A zhusta tak i činí. Diváci jim to zpravidla tolerují, protože často jde o stylizaci do určitého období nebo konkrétního interpreta.

Někdy je to ale opravdu nepovedené a skoro až na hraně, kdy by člověk řekl, že to dotyčnému soutěžícímu udělali za trest. Záporné body se totiž dají velmi dobře nasbírat i za vzhled – a pro někoho to může být právě onou kapkou, která znamená neposlání hlasu.


Vybrala jsem čtyři ukázky, kde podle mně práce slytistů nedopadla dobře a soutěžícím to opravdu neslušelo.

Denis Lacho

Nejnudnější a nejomletější současná kombinace. Lehce jeté džíny a k nim sako se slušňáckou košilí, to vše dozdobeno motýlkem. Tomuto modelu schází jakýkoli nápad. Denis je člověk s umírněným projevem, na pódiu příliš nevyniká a tento outfit jej dokonale ubíjí a sráží.

Zdá se, že Denis Lacho nikdy nebude vysloveně divoký, proto by jeho oděv měl doplnit tuto scházející část osobnosti. Více odvahy by bylo na místě.

Leona Šenková

Pozlacený puding. Přesně to mě napadá při pohledu na to, do čeho stylisté nebohou Leonu našťouchli. Zpěvačka rozhodně nemusí být tintítko, ostatně Leona se za svou oplácanější postavu nestydí, ale ve svém civilním oblečení ji ani přehnaně nezdůrazňuje. Ovšem tento model! Upnutá bunda přiznává každé kilo a k tomu lesklé kožené kalhoty, které na silnějších nohách nevypadají dobře.

Tento outfit zakrývá jedinou věc, Leonina ňadra. A je otázkou, zda to nemělo být přesně naopak. Přiznat to, co je k chlubení a zakrýt to, co nemusí být až tak prezentováno.

FOTOGALERIE – Jak vizážisté (ne)vylepšili SuperStar

Martin Chodúr

„Právě jsem se vrátil ze spartakiády,” říká svým vzhledem Martin. Už jen červené trenýrky s lampasy a bude to. Samozřejmě, boty i bunda perfektně ladí a jsou moderní. Ale je to přeci jen příliš sportovní oblečení na to, aby v něm vystupovala pěvecká hvězda na pódiu, zvlášť když zpívá píseň od krále rock'n'rollu. Ulíznutý účes Martinovi také na kráse nepřidal. Neladí se zbytkem.

Myslím, že v tomto případě měli stylisté sáhnout ke stylizaci do Elvise a navléci Martina do uniformy se střapci a velkými knoflíky. Nebylo by to elegantní, ale vzhledem k tomu, jak humorně Martin pojal vlastní vystoupení, tak by to bylo velmi vtipné.

Paulína Ištvancová

Model za trest. Paulína má sice hezké štíhlé nohy, ale ty se dají prodat i jinak, než v elasťácích. Paulíně zbytečně ubírají na atraktivitě, zvýrazňují lehce vypouklá kolena a neprezentují ji jako mladou půvabnou slečnu.

To nejhorší jsou ale barvy. Barevně je vše zkombinováno výborně, ale jedovatost oněch fialovo-růžových kalhot ještě více zvýrazňuje neoblíbenost Paulíny u poroty i řady diváků. Škoda. Výborný top se dal zkombinovat s nějakým mnohem lepším spodkem. Takhle to působí poněkud kolotočářsky a nepříliš vkusně.


Ale nebuďme jen kritičtí. Pro vyrovnání a ukázku toho, že o účastníky nepečují nekompetentní lidé, následují i čtyři velmi zdařilé "vzhledy".

Denis Lacho

Ve třetím semifinále stylisté ukázali to, co u Denise píšu v sekci nepovedených vzhledů. Jak málo stačí k tomu, aby na nás zpěvák působil jinak. Dokonce ještě než otevře pusu. Tričko s výrazným dekorem a přes něj drsňácká kožená bunda v motorkářském stylu, to je přesně to, co v člověku vyvolává určité archetypy.

Tohle už není slušňáček Lacho, tohle je ostrý Denis, který si ve svém rajónu umí zjednat pořádek. Když bude zpívat rockovou píseň, bude působit uvěřitelněji.

FOTOGALERIE – Jak vizážisté (ne)vylepšili SuperStar

Monika Bagárová

Mladé a štíhlé dívce sluší prakticky všechno. Jako ukázku velmi povedeného outfitu jsem vybrala tento model. Moderní nabírané kalhoty s všitými lesklými proužky, lesklá černá vestička, světlý top. Dokonale elegantní a přitom stále mladistvé. Jeden z nejlepších modelů, co se v Superstar objevil.

A podstatně lepší než šedostříbrné šaty z druhého finálového kola, které Monice přidaly nejméně deset let a posunuly ji vzhledem někam ke Spice Girls.

Jan Bendig

Honza je divoch, který chvíli nepostojí a proto u něj usedlý vzhled nemá šanci. K tomu je potřeba trochu zakrýt jeho mládí, protože stále působí trochu jako dítě, což je na pódiu nežádoucí. Takže pár let přidá klobouk – protože pro Janovy vrstevníky je typičtější baseballka s rovným kšiltem - , pár let naskočí díky kravatě a hned tu máme hotového pana zpěváka, který už dítě nepřipomíná ani omylem.

Barevná kombinace je úžasná a přitom vůbec ne běžná. Temná fialová působí trochu záhadně, dobře se pojí s Honzovým exotickým vzhledem a havraními vlasy. Za tohle si stylisté zaslouží potlesk.

Markéta Konvičková

Pro druhé finále byly pro Markétu připraveny tmavé krátké šaty. S vyžehlenými vlasy ale vypadala jako elegantní sekretářka, což je pro soutěž typu SuperStar trochu málo. Nakonec vyhrály tyto úžasné princeznovské šaty, dokonale jí sedly. A dlouhé lokny pohádkový vzhled ještě podpořily.

Markéta má postavu, které sluší leccos. Ale možná právě proto, že ji mnozí vnímají jako přehlédnutelnou "dívku od vedle", co si ji ani nemohou zapamatovat, dostala šaty nepřehlédnutelné a nezapomenutelné. Tento nedělní večer byla rozhodně královnou.

Bonus na závěr – moderátoři

Stylisté samozřejmě pečují i o moderátory. U Adely je to jasné, tam si žádný stylista netroufne dát jen o centimetr delší sukni, než je nutné k tomu, aby pořad nebyl pro děti nepřístupný. Její hlavní devízou jsou nekonečně dlouhé štíhlé nohy, které pokračují stejně útlou postavou. Vybírat jí outfit je pro stylisty radost, zvlášť proto, že ač je Adela vysoká, s délkou si starosti dělat nemusejí. Občas sice také dojde k úletu, jako byl model, jehož sukně připomínala obsah koše od skartovačky, ale jinak stylisté pro Adelu volí elegantní a vkusné modely.

Ovšem na Leošovi se většinou pořádně vyřádí. Náš moderátor je znám tím, že byl na sebe ochoten navléknout leccos, třeba i persiánový kožich v létě a tak v nastoupeném trendu pokračuje i štáb SuperStar. Bílá košile a tmavé sako s kolárkem a úzkou kravatou evokuje spíše moderního kněze než potrhlého moderátora. V posledním kole zase kombinace bílé košile, tmavé vesty, šedého saka a k tomu bílých bot s kovovým páskem po obvodu připomínala onen pověstný dort kočičky a pejska. Jindy mu zase přes elegantní vestu s košilí a kravatou přehodí klasickou černou koženou bundu.

Leoš to vše útrpně snáší, když je nejhůř, jde se do šatny podívat na výplatní pásku a zase se vrací na pódium s úsměvem, ale že by něco takového na sebe dobrovolně nenavlékl je jasné i z jeho častých narážek. Ale jak sám přiznává, někdy se mu stylisté do vkusu trefí a to si pak třeba i takový model pro sebe odkoupí.

„Už jsem si pár kousků pořídil, ale to není nic proti Adele. Ta jakmile má pocit, že jí něco sluší, hned si to chce od Markízy koupit,” směje se Leoš. A protože Adele sluší skoro vše, asi budou muset na Markíze na Vánoce doplnit Adelou vybílené sklady.

Lída Švédová

Přečtěte si také


Diskuse: SuperStar: Módní policie zasahuje

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci