Kardinál Miloslav Vlk: Raději lyže a kolo, než internet

26.9.2009 00:00   |   Společnost
Kardinál Miloslav Vlk (77), arcibiskup pražský, je i přes vysoký úřad, který zastává, stále člověkem z masa a kostí. Jak prozradil, ve vzácných chvílích volna rád jezdí na běžkách nebo na kole především po své milované Šumavě.

Kardinál Miloslav Vlk: Raději lyže a kolo, než internet

„Pocházím z venkova. Ve čtrnácti letech jsem odešel z domova, ale vztah k přírodě a především k šumavským horám mi zůstal,“ prozradil kardinál.

„Na Šumavu se vždy rád vracím jako pěší turista nebo cyklista. V zimě navštívím i další české hory, kde se odreaguji na běžkách.“

A internet a televize?

Kardinál Miloslav Vlk se nevyhne ani povinnostem spojeným s internetem.

„V mém postavení se bez internetu prostě neobejdu. Mám svoji internetovou stránku a také svůj e-mail. Internet všeobecně pojímám jako praktické spojení se světem. Surfování na internetu však rozhodně neholduji," vysvětluje kardinál Miloslav Vlk, který je ve funkci arcibiskupa pražského, jak sám potvrdil, tento rok naposledy.

„Abych pravdu řekl, v televizi sleduji především zprávy o dění ve světě i u nás. Také si nenechám ujít některé diskuse u kulatého stolu o politice. Na víc – bohužel, nebo naštěstí – už nemám čas," dodává s úsměvem arcibiskup pražský.

ko

Přečtěte si také


Diskuse: Kardinál Miloslav Vlk: Raději lyže a kolo, než internet

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci