Žena uchová tajemství 47 hodin, déle nikoliv

20.9.2009 00:00   |   Sex a vztahy
Někdo to možná ví již dávno, teď to je ale potvrzeno i oficiálně: Žena uchová tajemství 47 hodin, déle nikoliv. Pak už to prostě nevydrží a novinku musí někomu sdělit.

Žena uchová tajemství 47 hodin, déle nikoliv
AnketaJaký je váš názor na výsledky výzkumu?

Průzkum mezi třemi tisícovkami britských žen ve věku 18 až 65 let, jehož výsledky zveřejnil list The Daily Telegraph, ukázal, že ženy prozradí tajemství alespoň jedné další osobě v průměru za 47 hodin a 15 minut poté, co se novinku dozvěděly.

Záleží samozřejmě na tom, čeho se tajemství týká a podle toho se pak svěří buď příteli, manželovi, nejlepší kamarádce nebo matce – to jsou nejčastější osoby, za nimiž spěchají, aby se o s nimi o novinku podělily.

Čtyři z deseti žen, jak se říká, "neudrží jazyk za zuby". A nezáleží na tom, nakolik osobní nebo důvěrné dané tajemství je. K jeho prozrazení často přispěje alkohol. Více než polovina tázaných totiž přiznala, že sklenka či dvě jim pomůže svěřit se.

Kdo se umí nejlépe oblékat?  FOTOGALERIE

Pozoruhodné bylo i zjištění, s jakou rychlostí se novinky šířily. Ať už je informace jakkoliv tajná, na veřejnost se dostane za 48 hodin. To znamená, že každý, kdo se v Británii někdy někomu svěřil s nějakým tajemstvím, by si měl začít dělat starosti, protože jeho tajemství již nejspíš koluje na veřejnosti.

Nejrychleji se šíří zprávy intimního charakteru, informace o cenách různých skvělých nákupů i o milostných aférách.

Ženy tajemství nejraději prozradí osobně, jak ukázal průzkum, ale v případě nutnosti využijí i telefon nebo esemesku.

Jen jediné zjištění může uklidnit: Více než čtvrtina osob, kterým bylo tajemství vyzrazeno, přiznalo, že následující den si již nepamatovalo, o co vlastně šlo.

ko

Přečtěte si také

Diskuse: Žena uchová tajemství 47 hodin, déle nikoliv

Jsou i takoví muži

2.10.2009   |   11:01   |   od: Marie Tvrdíková
U žen je to historicky dáno od pravěku, je to spojeno s lepším vybavením mozku žen pro komunikaci.
Ovšem znám několik mužů, kteří by tajemství neudrželi ani pár hodin. Dokonce jeden z nich mi jednou řekl, že muži jsou větší "drbny", než si my, ženy, myslíme, že bychom se divily... Debaty v hospůdkách u piva (alkohol!) jsou k tomu přímo stvořeny.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 2. 10. 2009 11:01
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci