Liběna Rochová představila modely inspirované sklem

13.9.2009 00:00   |   Společnost
Módní návrhářka Liběna Rochová na charitativní přehlídce Czech BeneFashion v newyorské České národní budově představila svoje modely inspirované sklem. Přehlídka byla spojena s aukcí, jež podpoří Nadaci Taťány Kuchařové – Krása pomoci.

Liběna Rochová představila modely inspirované sklem

Rochová se v kolekci snaží o prolínání skla a oděvu. Podle svých slov se tomuto tématu věnuje již několik let. Na přehlídce se představili i její studenti z Vysoké školy umělecko-průmyslové, kteří se zase pokusili spojit minulost s budoucností. Netradiční šaty si stejně jako spojení oděvů a skleněných šperků od Rochové několikrát vysloužily uznalý potlesk publika.

Přehlídu spolupořádala Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci. „Smysl nadace je zejména v poskytování rychlé pomoci a při řešení jednotlivých konkrétních případů, které mnohdy vyjdou najevo až po upozornění druhými," vysvětluje Miss World 2006. Nadace získá například 3000 dolarů (téměř 60 000 korun), které vynesla dražba šatů, v nichž Kuchařová v roce 2006 převzala titul nejkrásnější ženy světa.

Přehlídku moderoval herec Marek Vašut a mezi hosty byly mnohé české celebrity – herec a architekt David Vávra, herečka Zuzana Stivínová nebo hokejista Patrik Eliáš. Nechyběl ani zpěvák Karel Gott, který v Chicagu v pátek zahájil své krátké americké turné.

rav, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Korzo

Přečtěte si také


Diskuse: Liběna Rochová představila modely inspirované sklem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci