Muži s delšími prsteníčky jezdí rychleji

13.9.2009 00:00   |   Společnost
Pozor na ně! Muži s dalšími prsteníčky mají sklon jezdit moc rychle, nebezpečně předjíždět a parkovat na zákazech. Ukázal to nový výzkum německých vědců.

Muži s delšími prsteníčky jezdí rychleji

Studie naznačuje, že špatné návyky ohledně řízení jsou svým způsobem naprogramované už od narození.

Může za to testosteron

Délka prstů je totiž přímo závislá na množství testosteronu, kterému byl plod v děloze vystaven. Celá řada studií už ukázala, že délka prsteníčku v porovnání s prostředníčkem má u mužů velký vliv na jejich zámožnost i chování.

Podle agentury Ananova se vědci domnívají, že množství testosteronu v děloze má vliv na to, jak mozek později v životě funguje. Jedním z nenápadných ukazatelů testosteronu je ale také délka prsteníčku.

Převaha byla znatelná

Nová studie, kterou prováděli vědci z Univerzity v Mohuči, zveřejněná v listu Accident Analysis, zkoumala 77 řidičů o průměrném věku 38 let.  Každý z nich si dal změřit levou ruku a vědci zjistili rozdíl v délce mezi prsteníčkem a prostředníčkem. Pak řidiči vědcům sdělili, jaké pokuty dostali za špatné řízení během posledních pěti let.

Celkem měla body strženy více než třetina dobrovolníků - za přestupky od překročení rychlosti až po řízení v opilosti. Muži s delšími prsteníčky byli v této skupině zastoupeni s velkou převahou.

Korzo

Přečtěte si také


Diskuse: Muži s delšími prsteníčky jezdí rychleji

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci