Romantický thriller Premiantka už 1. února v českých kinech

30.1.2024 00:00   |   TV a FILM
Záhy po své lednové premiéře ve Spojených státech amerických ve čtvrtek 1. února vstoupí do českých kin provokativní film Premiantka.

Premiantka

V příběhu zapovězené lásky mezi učitelem a studentkou excelují Jenna Ortega a Martin Freeman, jejich přesvědčivé herectví oceňují i zaoceánští recenzenti.

Premiantka je celovečerním debutem režisérky Jade Halley Barlett, která je rovněž autorkou scénáře.

Talentovaná osmnáctiletá spisovatelka Cairo Sweet (Jenna Ortega) dostává od svého profesora literatury Jonathana Millera (Martin Freeman) tvůrčí úkol, který nečekaně rozpoutá příliv vášní a intrik.

Zatímco veškeré hranice postupně mizí, profesor a jeho žačka se musí postavit svým nejtemnějším stránkám…

Jak píše filmový magazín Collider, Jenna Ortega a Martin Freeman podávají v Premiantce fantastické výkony. Velmi dobře natočený film zaujme vizuální stránkou i uvěřitelnými dialogy.

Rovněž Cinemacy chválí Martina Freemana za jeho ztvárnění rozpolceného a komplikovaného pana Millera.

Časopis IndieWire vyzdvihuje

„…že v závěru filmu není žádný hrdina ani padouch, pouze temný spodní proud, který se ptá, zda mít múzu je ze své podstaty predátorské nebo ne. Právě nejednoznačnost odpovědi na otázku, na čí straně hledat vinu, dělá z Premiantky film, o kterém stojí za to mluvit.“

Jenna Ortega a Martin Freeman patří k nejzářivějším hereckým hvězdám.

Jenna Ortega svou profesní kariéru zahájila už v dětství. Na kontě má řadu výrazných rolí, celosvětový úspěch jí přinesl komediální hororový seriál Wednesday, kde si zahrála Wednesday Addams.

V rodné Americe je označována za novou královnu hororu a zároveň módní ikonu, na Instragramu má čtyřicet milionů fanoušků.

Martin Freeman se proslavil především coby doktor Watson v oceňovaném seriálu Sherlock a Bilbo Pytlík v trilogii Hobit režiséra Petera Jacksona.  Tuzemští diváci ho dobře znají také z vánočního hitu Láska nebeská.

V Premiantce si spolu s nimi zahráli Dagmara Domińczyk, Bashir Salahuddin, Gideon Aldon a další.

ozz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Romantický thriller Premiantka už 1. února v českých kinech

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci