Příběh ženy, která se rozhodla nezemřít

20.9.2023 00:00   |   TV a FILM
Celovečerní film oceňované novinářky Jarmily Štukové a producentky Maji Hamplové Moje nová tvář je skutečný příběh Martiny, která přežila útok kyselinou a rozhodla se nezemřít.

Moje nova tvar

Film přináší ojedinělou osobní výpověď Martiny, která se po brutálním útoku bývalého partnera snaží najít sílu znovu žít.

Intimní film z produkce Barletta Productions představuje Martinu jako neobyčejnou ženu, jejíž vnitřní síla a odhodlání jí pomohly překonat to, co je pro mnoho dalších nepředstavitelné.

Po útoku oslepla a její život tak, jak ho znala, skončil. Jak žít dál, když vám někdo ze dne na den vymazal vaši tvář?

Za svou odvahu, vůli a osvětovou činnost Martina obdržela Cenu Olgy Havlové.

Premiéra

Světová premiéra dokumentárního počinu, který vznikal devět let, se uskuteční během 27. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava (24–29. října).

Do české kinodistribuce následně vstoupí 26. října. Koproducentem filmu je Česká televize. Hudbu k filmu složila známá zpěvačka a skladatelka Katarzia.

V listopadu 2013 Martinu přepadl její zhrzený expřítel a chrstl jí do tváře kyselinu. Z té chvíle si pamatuje jen šok, paniku a nepředstavitelnou bolest.

V České republice se stala teprve druhou ženou, která takto brutální útok kyselinou přežila. Oslepla a musela se naučit žít znovu a jinak.

Krok za krokem

Dokument intimním způsobem sleduje Martinu krok za krokem, od nejhlubších pádů až po největší pokroky a úspěchy – např. až do momentu, kdy se stává jednou z předních tváří platformy Burn Fighters, která pomáhá lidem s popáleninami.

Film vznikal celých devět let a formálně tak je velmi pestrý. Tvůrkyně a tvůrci vycházeli z observačního způsobu natáčení v kombinaci s deníkovým stylem záznamů.

Největším přáním režisérky Jarmily Štukové je to, aby snímek své divačky a diváky především pozitivně motivoval.

„Ráda bych, aby byl můj příběh nejen pro ženy, ale pro každého především příběhem naděje. Naděje, že i když jste na dně, neznamená to konec,”
dodává sama hlavní protagonistka snímku Martina.

ozz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Příběh ženy, která se rozhodla nezemřít

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci