Diovo ovoce kaki ve vaší kuchyni
14.11.2023 00:00 | Vaření
Plody mají jasně oranžovou barvu, tvarem připomínají pomeranč nebo rajče a dorůstají do průměru 5–8 cm.
Toto exotické ovoce je chutné jen dobře vyzrálé, má specifickou sladkou chuť (něco mezi broskví a melounem s nádechem vanilky).
Plné vitamínů
Málo zralé plody a zejména slupka mají svíravou trpkou chuť způsobenou vysokým obsahem taninů.
V kaki najdeme kromě cca 60 % vody také vysoký podíl pektinů a komplexních sacharidů, které dodávají tomuto šťavnatému ovoci typickou rosolovitou dužinu.
Tato pochoutka obsahuje také potřebný vitamin C, provitamin A, draslík, hořčík, fosfor, měď, mangan, vápník a železo.
Užijte si ho během podzimních a zimních dnů. Kaki je skutečným superpotravinovým hrdinou.
|
Kaki v kuchyni
Z kaki Persimon Bouquet si můžete připravit dobroty, které vám připomenou léto a dny plné slunce.
Připravte si recepty, v nichž hraje prim oranžové ovoce, které ještě nedávno dozrávalo na horkých španělských svazích.
Do snídaňové kaše, polévky, pečených kuřecích paliček i lineckých sušenek vnáší kaki lahodnou plnou chuť.
A kromě toho se toto ovoce nemusí loupat, neobsahuje pecky a snadno se krájí.
Pusťte se do příprav!
Kuřecí paličky s kaki
Tak jednoduché, a tak dobré! Kuřecí paličky získají pečením s kaki příjemně nasládlou chuť, která se propisuje i do výpek a pak se krásně mísí s přílohou.
I s pečením je příprava takového oběda zhruba na hodinku. Na recept se 4 porcemi potřebujete:
- 12 kuřecích paliček
- 2 kaki Persimon Bouquet
- 1 lžíci koření na kuře
- 2 lžíce másla
- 2 šalotky
- sůl, pepř
Maso osolte, opepřete a posypte kořením. Paličky vyskládejte do pekáčku a podlejte troškou vody.
Na maso pak dejte kousky másla. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut.
Poté přidejte na čtvrtinky nakrájené kaki a šalotku. Promíchejte trochu ve výpeku a vložte zpět do trouby.
Pečte dalších 20 minut. Hotové maso a kaki podávejte s kuskusem, bulgurem nebo quinoou.
Zdroj foto: nejkaki.cz
zit, ŽenyproŽeny.cz
Přečtěte si také