V Pragovce vystavují mladí umělci a umělkyně

1.9.2023 00:00   |   Společnost
Pragovka, jeden z největších brownfieldů v Praze, se postupně mění v novou a svébytnou městskou čtvrť, která nabídne vše potřebné k životu mladé generace a kde bude každodenní život trvale propojen s kulturou a uměním.

Pragovka

Vzniknou zde nejrůznější typy bytů, flexibilní kancelářské prostory, obchody, restaurace a veškerá sportovní, kulturní a vzdělávací vybavenost, kterou k životu potřebujeme.

Pragovka ale žije svým životem již v současnosti.

V průběhu několika posledních let se stala kreativním hubem, kde se mísí energie umělců s historickým odkazem slavné značky Praga a kde vznikají inspirativní díla, která přitahují zájem široké veřejnosti.

Umělci a umělkyně našli v Pragovce stálé místo pro své ateliéry a dílny a také prostory pro pořádání akcí a prezentaci svých děl.

A právě nyní zde probíhá velká rezidentská výstava Excel.

Ta se v Pragovka Gallery koná již po šesté a představuje se na ní 41 umělkyň a umělců, kteří působí právě v umělecké komunitě Pragovky. Jejich díla si zde můžete prohlédnout od konce července do poloviny září.

Rezidentská výstava Excel prezentuje aktuální a autentickou tvorbu umělkyň a umělců, kteří mají v areálu Pragovky své ateliéry.

Do výstavy Excel se promítají živé tvůrčí procesy umělecké komunity Pragovky.

Není tematicky ani obsahově omezená, naopak vytváří přirozený obraz toho, co se každý den děje za dveřmi uměleckých ateliérů.

Výstava Excel je otevřena až do 16. září.

zit, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

 


Diskuse: V Pragovce vystavují mladí umělci a umělkyně

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci