Miroslav Donutil relaxuje na chalupě a v lese na houbách

22.7.2009 00:00   |   Společnost
Houbařské žně prožívá v lesích na Vysočině herec Miroslav Donutil (58). Každé léto se svou rodinou tráví člen Národního divadla a vášnivý houbař prázdniny ve své rodné chalupě v obci Bobrová.

Miroslav Donutil relaxuje na chalupě a v lese na houbách

Okolní lesy prý nyní připomínají houbařský ráj. „Jsme i letos klasicky na chalupě a je to perfektní. Roste úplně všechno a lesy jsou plné,“ libuje si Miroslav Donutil.

Letošek je mimořádný

„Byli jsme na houbách už několikrát a pokaždé jsme přinesli plné košíky. Skutečně letos roste všechno: hřiby, křemenáče, lišky, kozáci a hromada dalších druhů. Je to nádhera," prozradil.

„Na letošní úrodu dlouho nezapomenu, protože je skutečně mimořádná. Našli jsme nádherné kousky a ohromilo mě i několik gigantických hřibů,“ rozplýval se populární herec. „Ty ale většinou nechám na místě a beru jenom mladší. Čerstvé mladé houby jsou nejlepší. Manželka je připravuje na všechny možné způsoby. Smažené, dušené s masem, houbový guláš, smaženici... A samozřejmě sušíme i mrazíme."

Blíží se konec Tři plus jedna

Miroslav Donutil patří mezi nejvytíženější české umělce. Do práce se vrhne ihned po prázdninách. „V březnu jsem dokončil natáčení pohádky Dešťová víla. V září začínám točit pokračování televizního seriálu Tři plus jedna. Tentokrát je tématem Silvestr. Tato série skončí příští rok a jako poslední téma bude Dovolená. Osmého března příštího roku začínám točit film Román pro muže podle stejnojmenné knihy Michala Viewegha, kde, jak doufám, budu mít hlavní roli," svěřil se s plány.

„Práce mám hodně až do začátku příštího léta. To se pak opět s chutí odeberu relaxovat na naši chalupu a do lesa na houby," dodal Donutil.

ko

Přečtěte si také


Diskuse: Miroslav Donutil relaxuje na chalupě a v lese na houbách

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci