Ozdoby z české sklárny Koulier začnou novou tradici v Bruselu

15.11.2022 00:00   |   Společnost
Vánoce jsou svátky, na které se těšíme celý rok. Vánoční výzdobu chystají domácnosti, firmy i instituce. Každoročně se zdobí i strom Evropského parlamentu v Bruselu, letos bude ověšen ozdobami od nás.

Secesev Evropskem parlamentu

V dlouhém předstihu před letošním předsednictvím České republiky v Evropské unii Kateřina Šrámková, majitelka Zámku Loučeň a výroby skleněných foukaných ozdob Koulier, společně s europoslancem Tomášem Zdechovským naplánovali zcela nový koncept vánočních oslav.

Spočívá v tom, že předsedající země představí a ozdobí vánoční stromek ve vstupní hale Evropského parlamentu v Bruselu v duchu svých národních tradic.

O letošním adventu se společně o zavedení této tradice za Českou republiku pokusí.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Hlavně v zimě nevyschnout. Víme, jak na to
Jak kontaktní čočky s líčením
Slaďte barvu očí s barvou šatů!

V Bruselu bude 29.listopadu 2022 slavnostně odhalen stromeček, ozdobený tradičními ručně foukanými vánočními ozdobami z České republiky, které připravuje nově vzniklá sklárna Koulier z Oflendy na Vysočině.

Přestože sklárna oslavila teprve rok od svého založení, povedlo se jí získat podporu pro tento prestižní projekt na zdobení velkého vánočního stromu v Evropském parlamentu v Bruselu.

„Přejeme si, abychom mohli v Evropě ukázat, jak krásné jsou české foukané vánoční ozdoby,“ říká Kateřina Šrámková, obchodní ředitelka značky Koulier.

"Výběr ozdob byl pečlivě zvažován. Nechtěli jsme jet do Bruselu s ozdobami „jen“ v barvě trikolóry a akcentovat tím pouze naši zemi. Cítili jsme, že chceme ukázat něco společného, evropského, co umíme v naší zemi vyrobit. V mých představách je navíc secesní období spojeno s dobou míru a rozkvětu na evropském kontinentu. Věřím, že se nemýlíme, a že se v Bruselu bude líbit,“ dodává Šrámková.

Celá secesní kolekce vánočních ozdob pro bruselský stromeček čítá přes čtyři desítky dekorů, s barevnými variantami je to celkem přes 100 jedinečných druhů ozdob.

Aby si ozdoby ze secesní kolekce mohlo prohlédnout co nejvíce lidí, bude totožný Secesní strom vyvrcholením prohlídkové trasy na Zámku Loučeň v zámecké knihovně během adventních prohlídek Příběh vánočního stromečku.

ozt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Ozdoby z české sklárny Koulier začnou novou tradici v Bruselu

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci