Pavel Šporcl omdlíval vedrem, fanynka ho ovívala

15.7.2009 00:00   |   Společnost
Houslový virtuos Pavel Šporcl (36) na hudebním festivalu ve Znojmě, jehož je patronem, odehrál ve vyprodané jízdárně Louckého kláštera svůj recitál v prostorách, kde se teplota vyšplhala ke 40 °C!

Pavel Šporcl omdlíval vedrem, fanynka ho ovívala

„Bylo to opravdu strašné,“ komentoval "saunu" Pavel Šporcl.

„Jízdárna se prakticky nedá větrat a téměř sedm set lidí, kteří na můj koncert přišli, sál "vytopili" na tropickou teplotu. To jsem ještě nezažil. A přitom mám letní měsíce na hraní raději než zimu."

Při houslistově zmínce o horku a nedýchatelnu v sále dokonce jedna z posluchaček vstala a začala ho při koncertu ovívat vějířem.

„Zajímavé to bylo a těší mě, že mám takové obdivovatelky. Možná mi tím zachránila život. Měl jsem pocit, že už co nevidět omdlím," líčil s úsměvem Šporcl.

Vinohrad? Zatím není!

Dalším šokem pro houslistu bylo, když se chtěl jít podívat na kus vinohradu, který dostal loni darem od starosty Znojma a měl by nést jeho jméno.

„Moc jsem se na něj těšil, ale ještě stále není vysazený. Příští rok by ale snad už mělo být vše v pořádku. Pak s chutí se pustím do prvních prací mezi řádky," zdůraznil.

Po festivalu houslista vyráží na koncertní turné napříč republikou s romskou cimbálkou Romano Stilo, s níž loni nahrál cédéčko. „Je to odvaz, hoši to umí pořádně rozbalit," těší se už Šporcl.

ko

Přečtěte si také


Diskuse: Pavel Šporcl omdlíval vedrem, fanynka ho ovívala

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci