Karel Gott už má v Praze tramvaj zadarmo

14.7.2009 00:00   |   Společnost
Božský Karel to v předcházejících týdnech neměl snadné. Nekonečné oslavy jeho kulatin, hory dárků, gratulací – Jiřina Bohdalová už pro něj složila dokonce oslavnou báseň! Ode dneška, kdy dovrší sedmdesátku, si může jít odpočinout do pražské tramvaje.

Karel Gott už má v Praze tramvaj zadarmo

„Tu už budu mít zadarmo, jak mi rádi připomínají kamarádi, jenomže já jsem několik desetiletí tramvají nebo metrem nejel,“ přiznává nezničitelný Zlatý a Český slavík.

Ve Vltavě to začalo

Městská hromadná doprava Karla Gotta rozhodně nepřitahuje, zato se rád vrací na místo činu – do prostor bývalé kavárny Vltava. „Kavárna Vltava byla před padesáti lety mým prvním působištěm. Začínal jsem zde zpívat jako elektromontér. Odborníci tehdy nad mým hlasem a zjevem kroutili hlavou, ale lidé mi tleskali,“ zavzpomínal si Kája na křtu trojcédéčka se svými sedmdesáti hity.

„Důležité je zamyslet se nad tím, kde to všechno začalo. Zpíval jsem do půlnoci, pak jsem si sedl ještě na chvíli k baru a ráno musel vstávat po čtvrté, abych přišel včas do fabriky. Tenkrát, před padesáti lety, hledali ve Vltavě mladé talenty a ptali se mě, jestli to myslím s tím zpíváním a podivným zjevem vážně,“ směje se Gott.

ko

Přečtěte si také


Diskuse: Karel Gott už má v Praze tramvaj zadarmo

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci