Kulajda

Kategorie: Polévky
Autor: Iveta
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Kulajda

Ingredience

Pro naši čtyřčlennou rodinu stačí 4 brambory, hrst hub (sušených méně), kopr, 4 šálky vody, 1 zakysaná smetana, sůl, 4 lžíce hladké mouky.

Postup přípravy

Když máme houby sušené, namočíme je do teplé vody. Mezitím brambory nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou, osolíme, vložíme houby a vaříme.

Připravíme si zakysanou smetanu, do které přidáme 4 lžíce hladké mouky a hrnek studené vody.

Asi po 15 minutách polévku odstavíme. Přes síto do ní přilijeme zahuštěnou smetanu, pečlivě rozmícháme a přidáme nadrobno nakrájený kopr.

Polévku znovu přivedeme do varu a asi 3 minuty povaříme.

Někdy (nemusí být) dáváme do polévky natvrdo uvařená vejce.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Kulajda

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci