Svíčková na smetaně

Kategorie: Hovězí maso
Autor: Ivan
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: 11 příspěvků 
Svíčková na smetaně

Ingredience

800 g hovězího zadního, 250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 200 g slaniny, 1 cibule, 1,5 l hovězího vývaru (bujónu), celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, olej, 2 smetany ke šlehání, 60 g hladké mouky, 3 lžíce plnotučné hořčice, cukr krystal, ocet, sůl, pepř, citrón, petržel, brusinkový kompot.

Příloha

Houskové knedlíky.

Postup přípravy

Maso prošpikujeme slaninou. Kostky kořenové zeleniny osmahneme na slanině, zasypeme najemno nakrájenou cibulí a orestujeme do zlatova.

Zalijeme vývarem, vložíme prošpikované maso (neopékat, aby omáčka byla silnější). Přidáme koření, přivedeme k varu a dáme pod pokličkou péct do trouby, dokud maso nezměkne.

Hotové maso a koření vyjmeme. Přilijeme trochu smetany s moukou na zahuštění a dochutíme hořčicí, brusinkami, cukrem a solí. Za občasného míchání 15 minut provaříme.

Omáčku rozmixujeme do hladka a její chuť zvýrazníme trochou cukru, octa a soli.

Těsně před podáváním přidáme do omáčky našlehanou smetanu. Na talíři dozdobíme plátkem citrónu, brusinkami a petrželkou.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Svíčková na smetaně

Výborná dobrota

20.4.2012   |   12:32   |   od: Denisa
Nejlepší svíčková, kterou jsem kdy jedla! Moc děkuji za recept.

super

8.5.2010   |   08:54   |   od: lucie
Svíčková podle vašeho receptu zde je strašně jednoduchá a strašně dobrá. Celá naše rodina si pochutnala!

svíčková

24.3.2010   |   17:58   |   od: Jiří Fix
Svíčková se musí naložit a hlavně potom upéct. Je to přece svíčková pečeně.

´svíčková´

3.3.2010   |   22:47   |   od: aaares
No, nevím, asi jste se spletla. Hledal jsem recept na svíčkovou. Ale vy máte zřejmě hovězí zadní na smetaně - ne svíčkovou, že jo.
Nicméně, vaše hovězí na smetaně také jednou vyzkouším. Recept vypadá jednoduchý, ryze český, to by mohlo být dobré.

ke svíčkové

10.2.2010   |   07:46   |   od: vlkodlakpavel
Při přípravě svíčkové dávám mouku, jenže z ní napřed udělám na másle bešamel (máslo, mouka hladká, mléko). Je to potom daleko chutnější a nešizená svíčková.
Svíčková se přece nevaří a nejí denně, tak nač se ohlížet na nějakou dietu, že?
Zobrazeno posledních 5 příspěvků, celkový počet 11 příspěvků.
poslední příspěvek: 20. 4. 2012 12:32
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci