Kojenecké mléko | Semišové lodičky | Dámské nazouváky |
130 Kč | 390 Kč | 190 Kč |
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Pomazánka z pečeného česneku
Ingredience
Pro šest strávníků si připravíme 160 g másla nebo margarínu, 12 stroužků česneku, tymián, 50 g strouhaného parmazánu, citrónovou šťávu, pepř, sůl, půl lžíce olivového oleje. K přípravě budeme potřebovat alobal.Příloha
Čerstvé pečivo, chléb.
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 175 °C.
Neoloupané stroužky česneku vložíme do zapékací mísy, zakápneme olejem a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Obsah mísy protřepeme, aby se stroužky česneku obalily olejem a kořením. Pak mísu pečlivě přikryjeme alobalem.
V rozpálené troubě pečeme asi 45 minut, česnek by po této době měl být zcela měkký. Necháme jej vychladnout, odstraníme slupky a jemně rozmačkáme vidličkou.
V míse utřeme máslo, parmazán a lístky tymiánu a do této hladké pasty vmícháme připravený česnek.
Dochutíme čerstvě mletým pepřem, citrónovou šťávou a osolíme.
Tip:
Pomazánka také skvěle dochutí grilované maso nebo pečenou zeleninu a brambory.
Podělte se s námi
Diskuse: Pomazánka z pečeného česneku
Pomazánka z pečeného česneku
11.3.2017 | 14:53 | od:Já to znám bez parmazánu a citrónové šťávy, ale musím říct, že tohle bylo zase něco jiného.
poslední příspěvek: 11. 3. 2017 14:53
ČÍST VŠE / REAGOVAT