Babiččina kapustnice

Kategorie: Polévky
Autor: Lucie
Doba přípravy: nad 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Babiččina kapustnice

Ingredience

V naší rodině často, tedy nejen o vánočních svátcích, vaříme kapustnici. Je nás pět a bohatě stačí kilo kysaného zelí, přídávám 300 g ostřejší klobásy, 300 g jemné klobásy, jednu čabajku, několik kuliček černého pepře, dvě hrsti sušených hub, sůl, pepř mletý, bobkový list, tři stroužky česneku, hovězí bujón, tři brambory. Na jíšku pak potřebujeme kousek másla a hladkou mouku.

Příloha

Podáváme s bílým pečivem.

Postup přípravy

Kysané zelí vaříme sice ve velkém polévkovém hrnci, ale v malém množství vody s oloupanými a nakrájenými bramborami a sušenými houbami, kuličkami pepře a bobkovým listem asi hodinu, aby zelí bylo měkké.

Poté přidáme na kolečka nakrájené klobásy, česnek, a dolijeme vývarem (nebo vodou a přidáme masox), aby byl hrnec plný, a povaříme.

Z kousku másla a hladké mouky uděláme jíšku, kterou zamícháme do vroucí polévky. Dochutíme, povaříme a můžeme servírovat.

Kdo chce, může si přidat do talíře dvě tři lžičky zakysané smetany.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Babiččina kapustnice

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci