Kojenecké mléko | Semišové lodičky | Dámské nazouváky |
130 Kč | 390 Kč | 190 Kč |
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Babiččina kapustnice
Ingredience
V naší rodině často, tedy nejen o vánočních svátcích, vaříme kapustnici. Je nás pět a bohatě stačí kilo kysaného zelí, přídávám 300 g ostřejší klobásy, 300 g jemné klobásy, jednu čabajku, několik kuliček černého pepře, dvě hrsti sušených hub, sůl, pepř mletý, bobkový list, tři stroužky česneku, hovězí bujón, tři brambory. Na jíšku pak potřebujeme kousek másla a hladkou mouku.Příloha
Podáváme s bílým pečivem.
Postup přípravy
Kysané zelí vaříme sice ve velkém polévkovém hrnci, ale v malém množství vody s oloupanými a nakrájenými bramborami a sušenými houbami, kuličkami pepře a bobkovým listem asi hodinu, aby zelí bylo měkké.
Poté přidáme na kolečka nakrájené klobásy, česnek, a dolijeme vývarem (nebo vodou a přidáme masox), aby byl hrnec plný, a povaříme.
Z kousku másla a hladké mouky uděláme jíšku, kterou zamícháme do vroucí polévky. Dochutíme, povaříme a můžeme servírovat.
Kdo chce, může si přidat do talíře dvě tři lžičky zakysané smetany.
Podělte se s námi
Diskuse: Babiččina kapustnice
ČÍST VŠE / REAGOVAT