Kojenecké mléko | Semišové lodičky | Dámské nazouváky |
130 Kč | 390 Kč | 190 Kč |
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Francouzská cibulová polévka
Ingredience
Pro tradiční polévku potřebujeme na 4 porce 4 cibule, dvě lžíce másla, dvě lžíce hladké mouky, litr hovězího vývaru, sůl, celý pepř, malý panák brandy, toastový chléb.Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka a na mírnějším ohni osmažíme na másle. Ještě než zhnědne, přidáme mouku a uděláme cibulovou jíšku.
Postupně přiléváme studený vývar a stále v něm rozmícháme jíšku.
Osolíme, přidáme pár kuliček pepře, přivedeme k varu a přikryté půl hodiny vaříme na mírném ohni.
Asi 10 minut před uvařením přidáme brandy, aby se zvýraznila chuť.
Toastový chléb naskládáme na plech, posypeme strouhaným sýrem gruyère (nebo parmazánem) a dáme na chvilku zapéct do trouby, sýr musí jen roztát.
Při servírování vyložíme talíř nebo misku velkým plátkem toastového chleba a nalijeme polévku.
Podělte se s námi
Diskuse: Francouzská cibulová polévka
ČÍST VŠE / REAGOVAT