Francouzská cibulová polévka

Kategorie: Polévky
Autor: Olina
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Francouzská cibulová polévka

Ingredience

Pro tradiční polévku potřebujeme na 4 porce 4 cibule, dvě lžíce másla, dvě lžíce hladké mouky, litr hovězího vývaru, sůl, celý pepř, malý panák brandy, toastový chléb.

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka a na mírnějším ohni osmažíme na másle. Ještě než zhnědne, přidáme mouku a uděláme cibulovou jíšku.

Postupně přiléváme studený vývar a stále v něm rozmícháme jíšku.

Osolíme, přidáme pár kuliček pepře, přivedeme k varu a přikryté půl hodiny vaříme na mírném ohni.

Asi 10 minut před uvařením přidáme brandy, aby se zvýraznila chuť.

Toastový chléb naskládáme na plech, posypeme strouhaným sýrem gruyère (nebo parmazánem) a dáme na chvilku zapéct do trouby, sýr musí jen roztát.

Při servírování vyložíme talíř nebo misku velkým plátkem toastového chleba a nalijeme polévku.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Francouzská cibulová polévka

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci