Kojenecké mléko | Semišové lodičky | Dámské nazouváky |
130 Kč | 390 Kč | 190 Kč |
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Jelení guláš s jemným knedlíkem
Ingredience
Chutný, lehce kořeněný jelení guláš pro čtyři strávníky připravíme z 1 kg jelení plece nebo kýty bez kosti, dále budeme potřebovat 3 cibule, sádlo, lžičku mleté červené papriky, koření na zvěřinu, 2 nakrájené zelené papriky, černý mletý pepř, sůl, menší rajský protlak, 2 deci červeného vína, tymián, citrón, brusinkový kompot, na knedlík: 10 housek, 4 vejce, 100 g slaniny, 1 nakrájenou cibuli, 1,5 deci mléka a petrželovou nať.Příloha
Jemný knedlík
Postup přípravy
Maso očistíme, nakrájíme na kostky, přidáme koření na zvěřinu, osolíme a dochutíme černým mletým pepřem.
Na sádle zpěníme dozlatova tři nakrájené cibule a pak restujeme spolu se zelenými paprikami a rajským protlakem.
Jakmile zelené papriky změknou, přidáme lžičku mleté červené papriky a maso. Podlijeme vínem a dusíme do měkka.
Rozvařená zelenina guláš zahustí, dochutíme ho tymiánem. Pokud chceme omáčku ještě hustší, můžeme do ní nastrouhat vařený brambor.
Guláš necháme na malém plameni dojít a připravíme si jemný knedlík.
Nejdříve oddělíme z vajec žloutky a z bílků ušleháme tuhý sníh.
Housky nakrájíme na kostičky, přidáme na slanině restovanou cibuli, žloutky, mléko, petrželovou nať, osolíme, opepříme a do směsi vmícháme sníh z bílků.
Hmotu vytvarujeme do válečku-knedlíku, zabalíme do čisté utěrky, kterou na koncích zavážeme a vaříme v osolené vodě asi 15 minut.
Guláš servírujeme s nakrájeným knedlíkem a ozdobený plátky citrónu, lžičkou brusinkového kompotu, bylinkami.
Podělte se s námi
Diskuse: Jelení guláš s jemným knedlíkem
ČÍST VŠE / REAGOVAT