Pstruh na grilu

Kategorie: Ryby a plody moře
Autor: Eva
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Pstruh na grilu

Ingredience

Deset minut přípravy a deset minut vaření. Tak jednoduchý je pstruh na grilu. Pro čtyři osoby potřebujeme čtyři duhové pstruhy, dvě lžičky oleje, půl lžičky mletého pepře, lžičku citronové šťávy, brambory.

Příloha

bílé pečivo, rajčata, okurka

Postup přípravy

Dáme vařit brambory, pustíme gril na maximum, aby se předehřál, a zatím si pstruhy připravíme.

Ryby vykucháme, očistíme (šupiny jdou ostrým nožem lehce oškrábnovut) a odstraníme hlavy.

Uvnitř pstruhy osolíme a opepříme, vnější strany potřeme olejem a pokapeme citronovou šťávou.

Snížíme teplotu grilu asi na 220 - 250 stupňů a vložíme do něj ryby. Asi po pěti minutách ryby obrátíme.

Když jsou pstruzi hotoví (asi po dalších pěti minutách), jejich maso je bílé a jakoby šupinaté, vyndáme a můžeme servírovat.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Pstruh na grilu

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci