Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Paella s kuřecím masem
Ingredience
Rizoto občas vyměníme za španělskou paellu. Pro čtyři lidi si připravíme čtyři šálky rýže a jednou tolik kuřecího vývaru, dále čtyři kuřecí stehenní řízky, půl kila rajčat, 100 ml olivového oleje, dvě červené cibule, jednu žlutou a jednu červenou papriku, osm stroužků česneku, lžičku mleté sladké papriky, špetku (snítku) šafránu, sůl, pepř, citrón.Postup přípravy
Cibule pokrájíme na měsíčky, papriky na kostky asi 3x3 cm a dohromady je zprudka osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Hned poté vyndáme.
Do pánve dáme maso nakrájené na kousky, osolené a opepřené (eventuálně přidáme na špičku lžičky kurkumy) a na mírném plameni restujeme.
Jakmile maso začne hnědnout, vložíme k němu osmahnuté cibule s paprikami a také rýži, kterou jsme předtím v pánvi s trochou oleje nechali za stálého míchání zesklovatět (jde to poznat podle toho, že rýže začne při míchání šustit).
Přidáme pokrájená rajčata (kdo chce i decku bílého vína) a krátce orestujeme.
Doplníme zbytek ingrediencí, kromě česneku. Promícháme a zalijeme vývarem tak, aby pokrm neplaval. Až se začne vařit, zmírníme plamen na minimum a ponecháme bez pokličky.
Po odpaření vývaru přilijeme zbytek a dovaříme – někdy stačí přikrýt pokličkou a bez plamene nechat rýži dojít.
Několik minut před dovařením přidáme pokrájený (nikoliv prolisovaný) česnek a na plátky nakrájený citrón.
Hotovou paellu můžeme při servírování posypat například čerstvou jarní cibulkou.
—
Paella se připravuje nejen s kuřecím masem, ale s nejrůznějšími ingrediencemi: často to jsou mořské plody, slávky nebo ryby.
Podělte se s námi
Diskuse: Paella s kuřecím masem
Špatný recept
5.8.2018 | 13:44 | od:Podle návodu?
25.11.2017 | 09:38 | od:Já maso připravuji jako první a krásně dočervena ho vyndám. Nechám obdělat cibule s paprikou. Na minutu přihodím rozmačkaný česnek - ten se spálí klidně za dvě minuty. Přidám plechovku rajčat, koření, vmíchám rýži a odpovídající množství vývaru nebo vody. Doporučuji pak zadeklovat, nemíchat a patnáct minut nechat táhout. Po obvodu zapíchat měsíčky citrónu a další půlhodinku ponechat přikryté odpočívat.
poslední příspěvek: 5. 8. 2018 13:44
ČÍST VŠE / REAGOVAT