Paella s kuřecím masem

Kategorie: Kuřecí maso
Autor: Jana
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: 2 příspěvky 
Paella s kuřecím masem

Ingredience

Rizoto občas vyměníme za španělskou paellu. Pro čtyři lidi si připravíme čtyři šálky rýže a jednou tolik kuřecího vývaru, dále čtyři kuřecí stehenní řízky, půl kila rajčat, 100 ml olivového oleje, dvě červené cibule, jednu žlutou a jednu červenou papriku, osm stroužků česneku, lžičku mleté sladké papriky, špetku (snítku) šafránu, sůl, pepř, citrón.

Postup přípravy

Cibule pokrájíme na měsíčky, papriky na kostky asi 3x3 cm a dohromady je zprudka osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Hned poté vyndáme.

Do pánve dáme maso nakrájené na kousky, osolené a opepřené (eventuálně přidáme na špičku lžičky kurkumy) a na mírném plameni restujeme.

Jakmile maso začne hnědnout, vložíme k němu osmahnuté cibule s paprikami a také rýži, kterou jsme předtím v pánvi s trochou oleje nechali za stálého míchání zesklovatět (jde to poznat podle toho, že rýže začne při míchání šustit).

Přidáme pokrájená rajčata (kdo chce i decku bílého vína) a krátce orestujeme.

Doplníme zbytek ingrediencí, kromě česneku. Promícháme a zalijeme vývarem tak, aby pokrm neplaval. Až se začne vařit, zmírníme plamen na minimum a ponecháme bez pokličky.

Po odpaření vývaru přilijeme zbytek a dovaříme – někdy stačí přikrýt pokličkou a bez plamene nechat rýži dojít.

Několik minut před dovařením přidáme pokrájený (nikoliv prolisovaný) česnek a na plátky nakrájený citrón.

Hotovou paellu můžeme při servírování posypat například čerstvou jarní cibulkou.


Paella se připravuje nejen s kuřecím masem, ale s nejrůznějšími ingrediencemi: často to jsou mořské plody, slávky nebo ryby.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Paella s kuřecím masem

Špatný recept

5.8.2018   |   13:44   |   od: Marcela
Poprvé v životě musím dát špatnou recenzi na recept, protože tenhle recept je jen zbytečné čerpání řadou jinak velmi dobrých surovin... Šafránem počínaje a olivovým olejem konče. Při závěrečném vyvařování vývaru se vše připaluje, paprika je (pochopitelně) po orestování a vaření úplně rozvařená.

Podle návodu?

25.11.2017   |   09:38   |   od: Respira
Už to někdo uvařil podle návodu? Pak tedy, Dobrou chuť! Vždyť dát do orestovaného masa s cibulí a paprikami ještě rýži a nechat ji zesklovatět... to do té doby akorát všechno zčerná a připálí se.
Já maso připravuji jako první a krásně dočervena ho vyndám. Nechám obdělat cibule s paprikou. Na minutu přihodím rozmačkaný česnek - ten se spálí klidně za dvě minuty. Přidám plechovku rajčat, koření, vmíchám rýži a odpovídající množství vývaru nebo vody. Doporučuji pak zadeklovat, nemíchat a patnáct minut nechat táhout. Po obvodu zapíchat měsíčky citrónu a další půlhodinku ponechat přikryté odpočívat.
Zobrazeny poslední 2 příspěvky, celkový počet 2 příspěvky.
poslední příspěvek: 5. 8. 2018 13:44
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci