Závitky s mletým masem

Kategorie: Masitá jídla
Autor: Libuše
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Závitky s mletým masem

Ingredience

Na závitky potřebujeme jedno listové těsto, tři cibule, 300 g mletého masa, dvě tři lžíce zakysané smetany, sůl, pepř, dvě vejce, lžíci strouhaného parmazánu.

Postup přípravy

Troubu si dáme předehřát na 200 °C. Mezitím listové těsto vyválíme a vykrájíme z něho obdélníky.

Cibule nadrobno nasekáme, zamícháme do masa, kam nato přidáme zakysanou smetanu, parmazán, jedno vejce, bílek z druhého vejce. Osolíme a opepříme.

Připravenou hmotu umístíme na listové plátky tak, aby při okrajích zůstal zhruba 1 cm volný. Strany plátků přeložíme přes náplň a z delší strany je zabalíme.

Na plech si položíme papír na pečení a na něj vyskládáme závitky „švem“ dolů. Rozšlehaným žloutkem závitky potřeme a dáme do trouby.

Pečeme dozlatova, tedy asi 25 minut. Necháme mírně vychladnout, šikmo nakrájíme na silnější proužky a můžeme servírovat.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Závitky s mletým masem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci