Kvůli manželovým dcerám přemýšlím o rozchodu

zpět do příběhů
26.2.2011 00:00   |   Příběhy
Mám problém s manželovými dětmi z jeho prvního manželství. Už nevím, co a jak udělat, abych situaci dostala alespoň do neutrálního normálu.

Jsem vdaná dva roky a s mužem se známe celkem sedm let. Oba máme dvě dcery z předchozích manželství. Moje děvčata manžela respektují, zvykly si na něj a jejich vztah je bez větších potíží.

Problémem jsou jeho dvě dcery. Starší je zletilá a žije s přítelem v pronajatém bytě. Mladší žije s matkou, které byla svěřena do výchovy.

S manželovými dcerami si nerozumím, v poslední době se s nimi ani nestýkám. Starší dcera si ze mě udělala doslova služku a její sestra mne, troufám si říci, nenávidí. Ignoruje mne, nevšímá si mne.

Kdyby šlo jen o tyto vztahy, neřešila bych to příliš. Stane se, že si lidi z nějakého důvodu nesednou. Ale v poslední době mám stále silnější pocit, že právě toto je velkým problémem v mém manželství.

Dochází k neustálým konfliktům, kdy mě manžel přemlouvá, abych byla k jeho dětem tolerantnější a shovívavá. Jenže já jsem už na ně alergická. Manžel býval svědkem jejich nevhodného chování ke mně, přesto nijak nezasáhl, neřešil to. Jen je omlouval.

V současné době žiji s manželem v mém bytě, proto pravidla určuji já. Manžel se s dětmi stýká mimo domov, v domku, který zdědil a označil ho za letní sídlo.

Do budoucna uvažujeme o prodeji jeho domku i mého bytu a chceme koupit společný rodinný dům. Ovšem já se bojím, co bude, odmítám být služkou jeho dětem a čelit jejich nevhodnému chování vůči mně. Vůbec nevím, jak to všechno vyřešit.

Z DALŠÍCH PŘÍBĚHŮ

Také máte na mateřské pořád jen dovolenou?
Manželství máme hezké, můj muž mě ale ranil
S druhým sňatkem přišly zoufalé problémy
Bojím se, že si něco udělá! Mám ho vzít zpátky?

Manžel navštívil psycholožku, která mu řekla, ať si dobře promyslí, zda chce setrvávat v takovém vztahu, když netoleruji jeho děti, což manžel zřejmě stále řeší.

Já to ale vidím jako nefér. I mé děti měly problém si na mého nového partnera zvyknout, ale vhodným přístupem, návštěvou u dětského psychologa jsme to zvládli. Manžel pro to nedělá nic a ještě se cítí velmi dotčený.

Nevím, jak se k tomu postavit. A já také začínám pomalu přemýšlet o tom, zda setrvávat v takovém vztahu.

Danča

Diskuse: Kvůli manželovým dcerám přemýšlím o rozchodu

Zůstat a nebo nezůstat

30.1.2012   |   15:07   |   od: lorja
Pokud si neujasníte, jestli v novém vztahu chcete zůstat, neměla byste se zbavovat svého bydlení.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 30. 1. 2012 15:07
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci