Grilované souvlaki

Kategorie: Vepřové maso
Autor: anina
Doba přípravy: do 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Grilované souvlaki

Ingredience

Ze slunného Řecka máme jednoduchý, dobrý a rodinou prověřený recept. Pro čtyři strávníky potřebujeme kilo vepřové plece a na marinádu: půl šálku olivového oleje, půl šálku červeného vína, čtyři lžíce šťávy z citrónu, lžíci sušené máty, lžíci oregana, šest stroužků drceného česneku, rozmělněné dva větší bobkové listy, mletý černý pepř.

Příloha

Například pita chléb, omáčka tsatsiky, rajčata a cibule.

Postup přípravy

Větší kostky vepřové plece marinujeme dvě až tři hodiny v chladničce.

Potom je tak po osmi kusech napichujeme na špejle a posolíme.

Opékáme asi deset minut na středně rozehřátém grilu.

Lze podávat například v pita chlebu, s omáčkou tsatsiky, rajčaty a cibulí.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Grilované souvlaki

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci