Kojenecké mléko | Semišové lodičky | Dámské nazouváky |
130 Kč | 390 Kč | 190 Kč |
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Bulharská kjufteta v rajské omáčce
Ingredience
Pro 4 porce potřebujeme 500 g mletého masa (50% hovězího a 50% telecího/vepřového), 4 krajíce světlého chleba, 1 lžička jedlé sody, 1 vejce, 2 větší cibule, 2 dcl sodové vody, 1 lžíce saturejky, 5 rajčat (můžeme použít protlak, ale i kečup), 5 stroužků česneku, 1 zelená petrželka, sůl, mletý černý pepř, cukr.Příloha
Brambory, rýže, chléb.
Postup přípravy
Chléb bez kůrky nakrájíme na kousky a namočíme ve vodě.
Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme vymačkaný rozmočený chléb, petržel, jedlou sodu a sodovku. Ochutíme solí, pepřem a saturejkou.
Směs promícháme a vytvoříme "karbanátky" (kjufteta), které na grilu, v troubě nebo na pánvi opečeme.
Mezitím si v kastrůlku opečeme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme rajčata a krátce povaříme. Do omáčky přidáme kjufteta a necháme asi 20 minut péct v troubě.
Podělte se s námi
Diskuse: Bulharská kjufteta v rajské omáčce
ČÍST VŠE / REAGOVAT