Selská polévka s pološirokými nudlemi

Kategorie: Polévky
Autor: Denisa
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Selská polévka s pološirokými nudlemi

Ingredience

200 g žampiónů nebo lesních hub, 40 g hladké mouky, litr hovězího vývaru, masox, sůl, 500 ml mléka, mletý černý pepř, máslo cca 25 g, 400 g vařených pološirokých domácích nudlí, 100 ml oleje, petželová nať nebo pažitka.

Příloha

Kdo chce, tak rohlík – ale polévka je hustá víc než dost.

Postup přípravy

Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem a provaříme. Ke konci varu přidáme mléko.

Vše přecedíme, dochutíme kořením, přidáme předem uvařené nudle a pokrájené orestované houby. Krátce ještě povaříme a dle potřeby dochutíme.

Zjemníme máslem a při podávání sypeme zelení.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Selská polévka s pološirokými nudlemi

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci