Kojenecké mléko | Semišové lodičky | Dámské nazouváky |
130 Kč | 390 Kč | 190 Kč |
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Rajská superomáčka
Ingredience
Připravíme si máslo a hladkou mouku na jíšku, dále pak sůl, skořici, hřebíček, sáček vanilkového cukru, čajovou lžičku koření do perníku, čajovou lžičku koření na jablečný závin, větší rajský protlak, velkou poctivou lžíci medu a dvě lžíce citrónové šťávy (případně trošku octa, ale citrón je jemnější), sladký kečup.Postup přípravy
Ve vyšším hrnci nejdříve uděláme máslovou světlou jíšku. Když je hotová, zalijeme ji studenou vodou, tak do 1 litru.
Přidáme rajský protlak, půl balení sladkého kečupu a ostatní koření. Mícháme, až začne omáčka houstnout.
Já podle chuti ještě doplním koření, kterého je málo.
Na konec přijde to tajemství, které z omáčky udělá zázrak.
Do menšího kastrůlku nasypeme tak dvě lžíce cukru krystalu nebo pískového a na plotýnce za stálého míchání připravíme karamel.
Když se cukr rozpustí a zhnědne, přilijeme jej do omáčky. Nebojte se, že karamel "ztvrdne" – musí se míchat, míchat a on se zase rychle rozpustí.
Právě karamel dodá nejen výbornou chuť, ale také krásnou barvu.
Podělte se s námi
Diskuse: Rajská superomáčka
ČÍST VŠE / REAGOVAT