Rajská superomáčka

Kategorie: Omáčky
Autor: Dana
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Rajská superomáčka

Ingredience

Připravíme si máslo a hladkou mouku na jíšku, dále pak sůl, skořici, hřebíček, sáček vanilkového cukru, čajovou lžičku koření do perníku, čajovou lžičku koření na jablečný závin, větší rajský protlak, velkou poctivou lžíci medu a dvě lžíce citrónové šťávy (případně trošku octa, ale citrón je jemnější), sladký kečup.

Postup přípravy

Ve vyšším hrnci nejdříve uděláme máslovou světlou jíšku. Když je hotová, zalijeme ji studenou vodou, tak do 1 litru.

Přidáme rajský protlak, půl balení sladkého kečupu a ostatní koření. Mícháme, až začne omáčka houstnout.

Já podle chuti ještě doplním koření, kterého je málo.

Na konec přijde to tajemství, které z omáčky udělá zázrak.

Do menšího kastrůlku nasypeme tak dvě lžíce cukru krystalu nebo pískového a na plotýnce za stálého míchání připravíme karamel.

Když se cukr rozpustí a zhnědne, přilijeme jej do omáčky. Nebojte se, že karamel "ztvrdne" – musí se míchat, míchat a on se zase rychle rozpustí.

Právě karamel dodá nejen výbornou chuť, ale také krásnou barvu.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Rajská superomáčka

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci