Kojenecké mléko | Semišové lodičky | Dámské nazouváky |
130 Kč | 390 Kč | 190 Kč |
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Chlupaté knedlíky
Ingredience
Potřebujeme asi 3/4 kg brambor, 1 vejce, 250 g hladké mouky, sůl, 1 cibuli, sklenici (sáček) kysaného zelí, slaninu.Postup přípravy
Oloupané brambory nastrouháme na struhadle, vymačkáme většinu vody a dáme do mísy. Osolíme, promícháme s vejcem. Přidáme mouku tak, aby vzniklo těsto – mělo by být trochu hustější než na bramborák.
Z těsta pak lžící vykrajujeme šišky, které vkládáme do vařící vody. Vaříme dokud nejsou knedlíky měkké (asi 20 minut). Nezapomínáme je zamíchat, aby se nechytily na dno.
Ve větším kastrolu nebo pekáčku podusíme zelí.
Uvařené knedlíky po zcezení vložíme do zelí.
Knedlíky můžeme podávat se smaženou cibulkou a vyškvařenými kostičkami slaniny. A samozřejmě, že vše můžeme vylepšit masem – pečeným vepřovým, uzeným i klobáskou.
Podělte se s námi
Diskuse: Chlupaté knedlíky
Chlupaté knedlíky ohřívané
11.10.2011 | 17:43 | od:poslední příspěvek: 11. 10. 2011 17:43
ČÍST VŠE / REAGOVAT