Chlupaté knedlíky

Kategorie: Bezmasá jídla
Autor: Tita
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: 1 příspěvek 
Chlupaté knedlíky

Ingredience

Potřebujeme asi 3/4 kg brambor, 1 vejce, 250 g hladké mouky, sůl, 1 cibuli, sklenici (sáček) kysaného zelí, slaninu.

Postup přípravy

Oloupané brambory nastrouháme na struhadle, vymačkáme většinu vody a dáme do mísy. Osolíme, promícháme s vejcem. Přidáme mouku tak, aby vzniklo těsto – mělo by být trochu hustější než na bramborák.

Z těsta pak lžící vykrajujeme šišky, které vkládáme do vařící vody. Vaříme dokud nejsou knedlíky měkké (asi 20 minut). Nezapomínáme je zamíchat, aby se nechytily na dno.

Ve větším kastrolu nebo pekáčku podusíme zelí.

Uvařené knedlíky po zcezení vložíme do zelí.

Knedlíky můžeme podávat se smaženou cibulkou a vyškvařenými kostičkami slaniny. A samozřejmě, že vše můžeme vylepšit masem – pečeným vepřovým, uzeným i klobáskou.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky ohřívané

11.10.2011   |   17:43   |   od: Eva
Nejlepší jsou ohřívané na špeku s vajíčkem a hlávkovým salátem.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 11. 10. 2011 17:43
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci