Klasická dršťková

Kategorie: Polévky
Autor: Alice
Doba přípravy: do 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Klasická dršťková

Ingredience

Pro čtyři osoby potřebujeme 500 g drštěk, 1,5 l vody (lépe vývaru), 50 g sádla, sůl, pepř, větší cibuli, 60 g hladké mouky, jednu lžíci sladké papriky, čtyři stroužky česneku, špetku kmínu, tři lžičky majoránky.

Příloha

Pečivo, chléb.

Postup přípravy

Dršťky pořádně opereme v několika vodách, nakrájíme na nudličky po třech až pěti centimetrech, vložíme do vody a přivedeme k varu.

Vaříme asi 15 minut, pak vodu slijeme, dršťky zalijeme čistou vodou a pokračujeme ve vaření. Když takto vyměníte vodu třikrát, je to jen dobře.

Poslední vodu už osolíme a dršťky v ní dovaříme. Měkké vyndáme a necháme vychladnout.

V hrnci rozpustíme sádlo a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a krátce osmahneme. Vzniklou jíšku zalijeme vývarem z drštěk, (event. masovým vývarem) a necháme asi 30 minut povařit.

Česnek prolisujeme do polévky, přidáme pepř, kmín, majoránku a dosolíme.

Potom přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše dohromady provaříme.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Klasická dršťková

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci