Kapr v sýrovém těstě

Kategorie: Ryby a plody moře
Autor: Helena
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Kapr v sýrovém těstě

Ingredience

Potřebujeme 600 g filetů z kapra, sůl, bílý pepř, citrónovou kůru, provensálské byliny, bílé víno, 100 g tvrdého sýra, 100 g tuku na pečení, 100 g hladké mouky, 1 vejce, sezamová semínka, vejce na potření těsta, drcená rajčata, sušenou bazalku, oregano, cukr a vinný ocet.

Postup přípravy

Ze strouhaného sýra, změklého tuku, mouky a vejce uhněteme hutné těsto a vložíme ho na 20 minut do chladničky.

Filety z kapra marinujeme asi hodinu ve směsi vína, oleje, soli, citrónové kůry, bílého pepře a pomletého provensálského koření.

Konzervovaná drcená rajčata zvolna odvaříme v pánvi či rendlíku spolu s kořením do zahoustnutí. Přitom je ochutíme trochou cukru, octem a solí.

Z těsta vyválíme plát, z něhož pak nařežeme proužky, do kterých spirálovitě zabalíme porce ryby.

Jednotlivé kousky pak dáme na pečicí papír, těsto potřeme vejcem a posypeme sezamovými semínky.

Pečeme při 200 °C asi 10–12 minut.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Kapr v sýrovém těstě

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci