Problémem jsou bývalé polovičky. Stále prudí

zpět do příběhů
7.10.2009 00:00   |   Příběhy
Ahoj. Jsem matka dvou dětí, osmileté holčičky a šestiletého chlapečka. Jsem podruhé vdaná. Manžel má dva chlapce ve věku šestnáct a jedenáct let. Náš vztah je pěkný, máme se rádi. Pokud nastane nějaký problém, promluvíme si a najdeme řešení nebo kompromis.

Problémem jsou však naše bývalé polovičky, které podaly žádost o rozvod. Pořád totiž prudí.

Manželova bývalá partnerka neustále děti navádí, aby si řekly o peníze na tábor, na lyžák atd. Podotýkám, že dostávají vysoké alimenty. A rovněž děti navádí, aby k otci nejezdily nebo aby odjely dříve a podobně.

Můj bývalý partner zase pořád provokuje a vodí děti na sociálku. Jeho žena i on píší na sociálku dopisy. Prostě, je to nechutné. Nechce se mi takový hnus ani popisovat. Navíc žádá naše děti do střídavé péče nebo do své péče.

Z DALŠÍCH PŘÍBĚHŮ

Co sudičky přály mi. Na vše je stejně člověk sám
Také máte na mateřské pořád jen dovolenou?
S druhým sňatkem přišly zoufalé problémy
Kvůli manželovým dcerám myslím na rozchod

Děti jezdí každých čtrnáct dní k tatínkovi. Jsou nervózní před odjezdem a po příjezdu je docela těžké s nimi vyjít. Druhý den se situace zlepší.

Dohoda s bývalými partnery možná není. A děti tak mají v hlavě docela zmatek. Mají rádi jak maminku i tatínka, ale také svoje nevlastní rodiče.

Jak se v takové situaci chovat?

Miki

Diskuse: Problémem jsou bývalé polovičky. Stále prudí

Potíže s bývalým manželem

24.4.2017   |   21:13   |   od: Linda
Prožívám dost podobný příběh, jaký popisuje Miki.
Můj dnes již bývalý manžel si za našeho společného soužití našel milenku. Odešla jsem od něho nejen kvůli jeho milence, ale i pro to, že mně mlátil a psychicky trápil. A on se mi teď mstí, žaluje na sociálce, stěžuje si na policii, podává návrhy na soud... Zkrátka, prudí. Navíc, jeho přítelkyně ho v tom podporuje.
Je to nechutné, jak správně píše Miki ve svém příběhu. Kdo to nezažil, neuvěří. Ani já nevím, co s tím. Poradí mi někdo?

Také tak...

24.11.2009   |   07:57   |   od: Anna
Stejně jako Miki-autorka příběhu jsme na tom i my. Máme se s manželem rádi, ale ti naši dva ex - to je opravdu na psychiatra. Někdy se sama sebe ptám, jestli je to snad daň za spokojený vztah s manželem.
Kdyby mi někdo poradil, byla bych mu vděčná, ale asi mi nezbývá, než vydržet. Je to hrozná bezmoc, což skutečně pochopí jen ten, kdo to musel také prožít.
Věřím hodně na osud a jsem přesvědčená, že se to těm na té druhé straně vrátí. Přece to nemůže projít jen tak...

Poradiť sa s deťmi

7.10.2009   |   13:03   |   od: Elena
Milá Miki, chcem vám napísať, že dospelí často diskutujú o deťoch, ale akosi zabúdajú diskutovať s deťmi. Nájdite si čas, v pohode a pokoji sa im zdôverte. Nikoho neobviňujte a nekritizujte, len sa ich spýtajte, čo by vám poradili a čo by si priali oni. Nech vás neodrádza ich vek - ich riešeniu dôverujte. Ak ich do ničoho nebudete tlačiť, dozviete sa riešenie lepšie ako v poradni. Oni vedia najlepšie, čo by si priali a čo chcú.
Čo sa týka financovania detí z prvého manželstva, do toho by ste, milá Miki, nemala zasahovať, ani ho komentovať. Sú to nevlastní súrodenci vašich detí a určite ani teraz nepočítáte, na ktoré vaše dieťa ide viac peňazí. Počítať to je nezmysel a cesta, čo nevedie nikam.
Peniaze niesú zdrojom štastia, dokazujú to samovraždy miliardárov. Zdrojom štastia je úcta okolia a vzájomná láska. Skúste ich nestratiť.
Zobrazeny poslední 3 příspěvky, celkový počet 3 příspěvky.
poslední příspěvek: 24. 4. 2017 21:13
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci