Houbové karbanátky

Kategorie: Slaná jídla
Autor: Luba
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Houbové karbanátky

Ingredience

Pro 4 lidi tak půl kila hub. K nim si připravte 2 housky, půl hrnku mléka, 1 vejce, 1 cibuli, majoránku, 3 stroužky česneku, strouhanku, sůl, pepř, olej nebo sádlo na osmažení.

Příloha

Bramborová kaše.

Postup přípravy

Očištěné houby nakrájíme na malé kousky a zprudka opečeme na rozpáleném sádle. Potom je dusíme (nezapomeňte míchat) ještě 15–20 minut.

Nakrájenou cibulku zpěníme na másle a dáme stranou.

Housky nakrájíme na plátky a rozmačkáme vidličkou v misce s mlékem. K nim přidáme podušené houby, osmaženou cibulku, vejce, drcený česnek, sůl, pepř a majoránku.

Vypracujeme hmotu – když je příliš tekutá, zahustíme strouhankou.

Vytvoříme menší placičky, které obalíme ve strouhance a pečeme dozlatova.


Na závěr ještě poznámka: Kdo se neobejde bez masa, může houby smíchat s mletým masem v poměru 1:1, další postup je už stejný.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Houbové karbanátky

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci